Ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος στο ψηφοδέλτιο του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια
Περιφέρεια Αττικής

Ο πρώην δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος στο ψηφοδέλτιο του Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια

Την υποψηφιότητα Γιάννη Οικονομάκου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική ανακοίνωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Οικονομάκος έχει διατελέσει δήμαρχος Ωρωπού από το 2011 έως το 2014 και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Όραμα Δημιουργίας. Είναι ιατρός Γενικής Ιατρικής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Οικονομάκου ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τα εξής:

«Καλωσορίζω τον συνάδελφο ιατρό και αυτοδιοικητικό Γ. Οικονομάκο στο συνδυασμό μας Νέα Αρχή για την Αττική. Έναν άξιο επιστήμονα, με μακρά και σημαντική εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και αναγνωρισμένη προσφορά στα κοινά.

»Η ομάδα μας μεγαλώνει και δυναμώνει. Όλοι μαζί με σχέδιο, όραμα και διάθεση προσφοράς θα δουλέψουμε για να κάνουμε ένα νέο ουσιαστικό  ξεκίνημα στην Αττική και να γίνει μία μητροπολιτική Περιφέρεια – πρότυπο για τους πολίτες της. Αυτό είναι δέσμευση».

Ποιος είναι ο Γιάννης Οικονομάκος
  • Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία (Ιανουάριος 2015-Σεπτέμβριος 2015)
  • Δήμαρχος Ωρωπού (2011-2014)
  • Επικεφαλής δημοτικής αράταξης Όραμα Δημιουργίας
  • Δημοτικός σύμβουλος (2002-σήμερα)

Ο Γιάννης Οικονομάκος γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1957 στον Κότρωνα Λακωνίας. Είναι ιατρός Γενικής Ιατρικής και εργαζόταν στα ιατρεία του ΙΚΑ και σήμερα είναι ιατρός του ΕΟΠΥΥ και οικογενειακός ιατρός. Είναι παντρεμένος με την Άννα Φαρμακίδου, έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Χαλκούτσι, από το 1985, όπου διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο.

Το 1976 εισήχθη στην Ιατρική του Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε πολύ καλή σειρά. Υπήρξε μέλος της ομάδας Ιατρών Λακωνίας, με τους οποίους προσέφερε δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους του τόπου καταγωγής του. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από νεαρός, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η οικογένειά του αποτελεί σημείο αναφοράς για την παράταξη διαχρονικά.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της πανεπιστημιακής του πορείας υπήρξε αθλητής στην ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο Δάφνης. Το πάθος του για τον αθλητισμό συνέχισε να το εκδηλώνει, ιδρύοντας τον Α.Ο. Χαλκουτσίου, όπου συμμετείχε και ως ποδοσφαιριστής και ως πρόεδρος του.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Φλωμοχωριτών, ενώ ανήκει και στην ομάδα Συντακτών Μη Ημερήσιου Τύπου.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ιατρικά συνέδρια.

Ως δήμαρχος Ωρωπού, με γνώμονα την αλήθεια και την αποτελεσματικότητα, επιτέλεσε αναγνωρισμένο, από φίλους και αντιπάλους, έργο (δημοτικό ασθενοφόρο, συσσίτια, κοινωνικό φαρμακείο, δημοτικό λαχανόκηπο, εντάξεις και χωροθετήσεις βιολογικών καθαρισμών στο ΕΣΠΑ, ΚΑΠΗ, έργα ύδρευσης και αντιπλημμυρικά, προωθήσεις σχεδίων πόλεως, βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet