«Ο στρουθοκαμηλισμός φέρνει τα αδιέξοδα στη διαχείριση απορριμμάτων ολοένα και πιο κοντά»
Περιφέρεια Αττικής

«Ο στρουθοκαμηλισμός φέρνει τα αδιέξοδα στη διαχείριση απορριμμάτων ολοένα και πιο κοντά»

Συνεχίζεται η νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ανακοίνωση του κ. Σγουρού ότι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μετατρέπει τον ΧΥΤΑ Φυλής σε «ωρολογιακή βόμβα» προκάλεσε την  αντίδραση της Περιφέρειας, που διά της αντιπροέδρου της Ε.Ε. του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Αφροδίτη Μπιζά, κατηγορεί τον τέως περιφερειάρχη -με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής– ότι «διαστρεβλώνει την πραγματικότητα» και «έχει πρόβλημα με την πραγματικότητα».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απάντηση, ο κ. Γ. Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

Απευθύναμε ερωτήματα προς την κα Δούρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αντ’ αυτής απάντησε, για ακόμη μία φορά, ένα από τα εντεταλμένα όργανά της. Ν’ απαντούσε τουλάχιστον επί της ουσίας στα ερωτήματα που απευθύναμε πάει στα κομμάτια. Πάλι ασυναρτησίες και η μπάλα στην εξέδρα. Το πρόβλημα όμως με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι υπαρκτό και πάρα πολύ σοβαρό για ν’ αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους, άλλοτε με απαντήσεις ανώνυμων κύκλων και άλλοτε με πρόθυμων εντεταλμένων οργάνων.

Ξαναρωτώ:

  • Γιατί επεκτείνεται αντί να κλείσει ο ΧΥΤΑ;
  • Τι θα γίνει μετά από δύο χρόνια που θα κορεστεί;
  • Γιατί αυξάνονται οι ποσότητες που θάβονται και δεν ανακυκλώνονται;
  • Γιατί δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ;
  • Γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί κανένα νέο έργο στη διαχείριση των απορριμμάτων;
  • Γιατί ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τις νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που ξεκινήσαμε, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα που προχωράνε;

Εμείς δίναμε λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων με ρεαλιστικό σχέδιο και συνδυαστικές λύσεις διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης. Δουλέψαμε για τους πολίτες, δεν τους δουλέψαμε. Η κα Δούρου ακύρωσε τα πάντα για μία ιδεοληψία. Δεν ήθελε τις ΣΔΙΤ και τώρα η κυβέρνησή της παρακαλάει για επενδύσεις. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται. Τα προβλήματα της Αττικής δεν αντιμετωπίζονται με όρους επικοινωνίας και διαχείρισης πολιτικού κόστους. Ο στρουθοκαμηλισμός φέρνει τα αδιέξοδα στη διαχείριση των απορριμμάτων ολοένα και πιο κοντά. Η ευθύνη είναι δικής της και θα πρέπει επιτέλους να απαντήσει η ίδια στα παραπάνω ερωτήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet