Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον Δήμο Πετρούπολης
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στον Δήμο Πετρούπολης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στο λεκανοπέδιο  μετέβη σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στον Δήμο Πετρούπολης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Ε. Σίμο, με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πετρούπολης, καθώς και με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και της δεύτερης υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Επίσκεψη στο δημαρχείο Πετρούπολης  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Γ. Πατούλης με τον δήμαρχο Πετρούπολης η συζήτηση εστιάστηκε στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο δήμαρχος Ευάγγελος Σίμος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και υποψήφιοι ενημέρωσαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Μεταξύ άλλων του επισημάνθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών, όπως παιδικοί σταθμοί και πάρκα, ενώ χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την κατασκευή αγωγών απορροής των υδάτων. Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και η λειτουργία της χωματερής ήταν δύο, επίσης, σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση. Μάλιστα, ο δήμαρχος Πετρούπολης επισήμανε ότι απαιτείται μια ισότιμη ανάπτυξη της κατανομής του προσωπικού προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Για το θέμα της χωματερής επισήμανε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα δεχθούν κανένα σχεδιασμό στον οποίο προβλέπεται η δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής σε λατομείο της περιοχής. Ο κ. Σίμος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της γραφειοκρατίας τα οποία έχουν ως συνέπεια να σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία από την ολοκλήρωση μιας μελέτης μέχρι την υλοποίησή της. Μάλιστα, αναφερόμενος στις σχέσεις Περιφέρειας και δήμων επισήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική, ότι στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μόλις δύο φορές κλήθηκαν οι δήμοι να συζητήσουν με την ηγεσία της και μάλιστα η μία αφορούσε τη χωροθέτηση hot spot προσφύγων. 

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σύσταση της συντονιστικής επιτροπής που θα απαρτίζεται από τους 66 δήμους και την Περιφέρεια και σημείωσε ότι το όργανο αυτό θα συνεδριάζει ανά δίμηνο προκειμένου να επιλύει προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός.

Όπως επισήμανε, κοινός στόχος τους είναι η Αττική να καταφέρει να κάνει πραγματικότητα τη μετάβαση σε μια νέα φάση που θα έχει ως βασικό πρόσημο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε: «Για να πραγματοποιηθεί η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική χρειάζεται όραμα και στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο. Στόχος μας είναι η συνεργασία με τους 66 Δήμους και η ισόρροπη ανάπτυξη, όλων των περιοχών της Αττικής. Προτεραιότητά μας είναι η επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος Πολιτικής Προστασίας, η αντιπλημμυρική θωράκιση, η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, η ενίσχυση των ελεύθερων χώρων πρασίνου, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι αστικές αναπλάσεις και η ασφάλεια για τους πολίτες».

Η ασφάλεια των πολιτών ψηλά στην ατζέντα της Νέας Αρχής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε συνάντηση με αξιωματικούς και τη διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος και της Ασφάλειας Πετρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις των σωμάτων ασφαλείας και επισήμανε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι στις βασικές προτεραιότητες της  Νέας Αρχής». 

Όπως τόνισε, ως περιφερειάρχης θα συμβάλλει, αξιοποιώντας συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εξασφαλιστούν οχήματα και εξοπλισμός. Στη συνέχεια επισήμανε ότι είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης να εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό για τα αστυνομικά τμήματα, ενώ πρόσθεσε ότι είναι θλιβερό να μην μπορεί το αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει, μετά από τόσους μήνες, το ζήτημα της καθαριότητας στο σύνολο των αστυνομικών τμημάτων με συνέπεια να αναγκάζονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί να φροντίζουν και για αυτό.

Πρόληψη – Τρίτη ηλικία  

Ο Γ. Πατούλης αφού επισκέφθηκε το 2ο ΚΑΠΗ Πετρούπολης σημείωσε ότι από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής θα εργαστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα παροχών προς τους ηλικιωμένους.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα υλοποιήσει προγράμματα που θα σχετίζονται  με την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Επιπλέον πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η διάθεση ιατρικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ των δήμων, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση σε χρονίως πάσχοντες».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή του «ελεύθερου χώρου» του Βοτανικού Κήπου. Όπως ενημερώθηκε οι κτηριακές εγκαταστάσεις τελούν υπό κατάληψη από συγκεκριμένες ομάδες. Κάτοικοι και υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι η παρουσία συγκεκριμένων ομάδων καταληψιών προκαλεί σοβαρά θέματα στην ασφάλεια των κατοίκων. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πράξουν το αυτονόητο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον χώρο.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε με υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, με πολίτες, καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet