Παρεμβάσεις για βελτίωση οδών της Ηλιούπολης
Περιφέρεια Αττικής

Παρεμβάσεις για βελτίωση οδών της Ηλιούπολης

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος σε διάφορους δρόμους του Δήμου Ηλιούπολης, υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος. Το έργο, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ με ΦΠΑ, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας έως το ποσό των 600.000 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 150.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης.

Στόχος του έργου είναι η ασφάλεια των πολιτών, με παρεμβάσεις σε σειρά οδών με μεγάλη κλίση του Δήμου Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, στην περιοχή παρέμβασης το υπάρχον οδόστρωμα είναι κατασκευασμένο από αντιολισθηρές πλάκες οι οποίες, είτε έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, είτε λόγω παλαιότητας έχουν χάσει μεγάλο μέρος των αντιολισθηρών ιδιοτήτων τους. Η αποξήλωση των υφιστάμενων αυτών πλακών και η αντικατάστασή τους µε αντιολισθηρό οδόστρωμα από σκυρόδεμα θα έχει, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, ως αποτέλεσμα την ασφαλέστερη μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων.

Ειδικότερα, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των οδών: Αρτεμισίου, Γορτυνίας (σε δύο τμήματα), Γρυπάρη, Δημοσθένους, Ζήριας, Ίδης, Κλειούς, Κριεζώτου, Κυλλήνης, Ολυμπιονικών, Ολύμπου, Πάρνωνος, Πάρου, Πλαταιών, Τυμφρηστού, Τύρφης, Φίλου και Χελμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet