Επίσκεψη Γ. Πατούλη στον ΠAO Ρουφ – Eπίβλεψη έργων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Επίσκεψη Γ. Πατούλη στον ΠAO Ρουφ – Eπίβλεψη έργων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Ρουφ (ΠΑΟ Ρουφ), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίβλεψης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση επτά γηπέδων ποδοσφαίρου στον Δήμο Αθηναίων και είναι προϋπολογισμού 470.928,29 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιείται με βάση τα όσα προβλέπονται στην προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επισημαίνει η διοίκηση.

Στο πλαίσιο της επίβλεψης, ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΟ Ρουφ, Θ. Κουνάδη, καθώς και με αθλητικούς παράγοντες, με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης με έργα των αθλητικών υποδομών.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του αμέσως μετά επεσήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η ενίσχυσή της ασφάλειας και η έμπρακτη στήριξη των αθλούμενων και του μαζικού αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε: 

«Σήμερα επισκεφθήκαμε τη γειτονιά του Ρουφ και τις αθλητικές
εγκαταστάσεις της ιστορικής ομάδας του, του Αθλητικού Ομίλου ΡΟΥΦ, μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας τον κ. Κουνάδη, ο οποίος δίνει έναν άοκνο αγώνα, προκειμένου να κρατήσει, αφενός ζωντανή την ομάδα, αφετέρου να διατηρήσει σε λειτουργία τους αθλητικούς χώρους.

»Με τη συμβολή της Περιφέρειας έχουν ολοκληρωθεί δύο γήπεδα 7×7 και 5×5, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συνολικά επτά που αναβαθμίζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, αλλά και εγώ προσωπικά, εμφορούμενος από την αγάπη μου για την Αθήνα, αλλά και την γειτονιά μου τα Πετράλωνα, προχωράμε στη διαμόρφωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα παρέχουν στα παιδιά μας τις συνθήκες, ώστε μέσα από τον αθλητισμό και την άθληση, να προάγεται η ιδέα του “ευ αγωνίζεσθαι” αλλά και γενικότερα η υγεία».

Από την πλευρά του ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, έχει ξεκινήσει και υλοποιεί συστηματικά την ανακαίνιση όλων των μεγάλων και μικρών αθλητικών χωρών της Αθήνας, ώστε σιγά-σιγά να μπορέσουμε να αναδείξουμε το φυτώριο του ελληνικού αθλητισμού».

Ο πρόεδρος κ. Κουνάδης αφού ευχαρίστησε για τη στήριξη τον κ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, τόνισε ότι είναι σημαντικό που η Περιφέρειας βρίσκεται συμπαραστάτης στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που στοχεύουν να παρέχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και στα παιδιά μας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που αναβαθμίζονται

Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των πέντε, από τα επτά συνολικά γήπεδα που αναβαθμίζονται. Με βάση την προγραμματική σύμβαση οι βασικές εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην αντικατάσταση χλοοταπήτων, στην αντικατάσταση συρματοπλεγμάτων, διχτυών οροφής και περιμετρικών και των «εστιών» του ποδοσφαίρου, στη βαφή σωλήνων περίφραξης, καθώς και περιμετρικών τοιχίων και ιστών φωτισμού.

Οι περιοχές εκτέλεσης εργασιών:  

  1. Γήπεδο στο Θησείο: Στο πάρκο στην οδό Αποστόλου Παύλου.
  2. Γήπεδο (α) στο Ρουφ: Στην οδό Εχελιδών, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου 11×11.
  3. Γήπεδο (β) στο Ρουφ: Στην οδό Πειραιώς, δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.
  4. Γήπεδο Αυλώνος: Στο τέρμα της οδού Αυλώνος, στο πάρκο κοντά στις Τρεις Γέφυρες.
  5. Γήπεδο Αλεπότρυπας: Στο τέρμα της οδού Μεγίστης, στην Άνω Κυψέλη.
  6. Γήπεδο στο Γουδή: Επί των οδών Κανελλοπούλου και Παπανδρέου.
  7. Γήπεδο Ελληνορώσων: Επί των οδών Βλαχάκη και Μάργαρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet