Επαναλειτουργεί μετά από 10 χρόνια το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Αθλητισμός

Επαναλειτουργεί μετά από 10 χρόνια το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ύστερα από 10 και πλέον χρόνια το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα είναι και πάλι έτοιμο να υποδεχθεί τους πολίτες, καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 643.000 ευρώ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα. Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας. Παρόντες ήταν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός και Οικονομικών, Ν. Πέππας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών λΕργων, Ε. Κοσμίδη, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Μαραθώνος (ΚΕΔΜΑ), Μ. Γεωργάτος και ο διευθυντής Προσωπικού και Οικονομικών της ΚΕΔΜΑ, Ν. Κριμάνδαλης.

Σκοπός των έργων ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του λειτουργικού κόστους του κολυμβητηρίου για τη βιώσιμη λειτουργία του, με τη χρήση των μέτρων ενεργειακής εξοικονόμησης και την εγκατάσταση του ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος.

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν:

  • Η εγκατάσταση ενός ενεργειακά βελτιωμένου υβριδικού συστήματος θέρμανσης, το οποίο αποτελείται από τετρασωλήνια αντλία θερμότητας αέρος ισχύος 800Kw.
  • Η τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ΖΝ.
  • Η τοποθέτηση ανεμοφρακτών (πετασμάτων) για την προστασία από τους κυρίαρχους ανέμους στην περιοχή.
  • Οι εργασίες συντήρησης των κερκίδων του κολυμβητηρίου. Η αντλία θερμότητας παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ψύξης και θέρμανσης (ανεξάρτητα των φορτίων της εγκατάστασης) και τη δυνατότητα πλήρους ανάκτησης θερμότητας κατά τη λειτουργία της ψύξης.

Επισημαίνεται ότι το κολυμβητήριο αποτελεί μέρος του πολιτιστικού και αθλητικού πάρκου του Δήμου Μαραθώνος.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, επισήμανε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί με τον δήμαρχο Μαραθώνα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα όπου ολοκληρώθηκαν κρίσιμα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειάς μας, τα οποία επέτρεψαν την επαναλειτουργία του μετά από 10 και πλέον χρόνια.

»Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν και ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα, συμβάλαμε ουσιαστικά στη λειτουργική βελτίωση των εγκαταστάσεων προς όφελος όλων των αθλούμενων και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να επισκεπτόμαστε μία σύγχρονη αθλητική δομή, που αποτελεί κόσμημα για την περιοχή.

»Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής και Οικονομικών Θ. Αυγερινό και Ν. Πέππα, αλλά και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη, για τη συμβολή τους στην άρτια ολοκλήρωση των έργων. Ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών της Αττικής με στόχο να μυηθούν περισσότεροι νέοι στα αγαθά της άθλησης, αλλά και να γίνει πραγματικότητα το όραμά μας να γίνει η Αττική Περιφέρεια-Πρότυπο Υγείας και Ευζωίας».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίρκας τόνισε τα εξής:

«Καλωσορίζουμε στο κολυμβητήριο του Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, που αποτελεί μέρος του πολιτιστικού πάρκου του Δήμου, ,τον περιφερειάρχη μας, με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

»Πρόκειται για ένα κολυμβητήριο που ήταν ανενεργό πάνω από 10 χρόνια στην περιοχή μας. Με μεγάλη χαρά οι δημότες μας υποδέχτηκαν την επαναλειτουργία του και μου ζήτησαν να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τους προς το πρόσωπό σας για τη χρηματοδότηση αυτών των σημαντικών έργων ενεργειακής αναβάθμισης. Πρόκειται για ένα έργο που δίνει πολλή μεγάλη χαρά στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά του Δήμου μας. Σας ευχαριστούμε πολύ, να είστε καλά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet