Η Περιφέρεια Αττικής σε «Be Active» εορταστικούς ρυθμούς στο Άλσος Συγγρού
Αθλητισμός

Η Περιφέρεια Αττικής σε «Be Active» εορταστικούς ρυθμούς στο Άλσος Συγγρού

Με χριστουγεννιάτικη διάθεση η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα διοργάνωσε μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Be Active» την αθλητική δράση «Πρόγραμμα περιπάτου και θεραπευτικής άσκησης» στο Άλσος Συγγρού.

Με συνδιοργανωτή τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, οι φίλοι που έδωσαν το «παρών» στη δράση απόλαυσαν όλοι μαζί έναν ξεχωριστό περίπατο στο Άλσος Συγγρού και εν συνεχεία ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπευτικών ασκήσεων υπό τις οδηγίες της φυσικοθεραπεύτριας Όλγας Χ. Γερούτη.

«Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και όλοι εμείς στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε συστηματικά για την ενίσχυση του αθλητισμού μέσα από στοχευμένες δράσεις για τους πολίτες. Άλλωστε ο αθλητισμός εκτός από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μπορεί να αποτελέσει, με σωστές στρατηγικές κινήσεις, έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης για την Αττική μας. Στον Βόρειο Τομέα αναδεικνύουμε τα σημαντικά τοπόσημα, τους πνεύμονες πρασίνου, όπως είναι το εμβληματικό Άλσος Συγγρού, συνδυάζοντας τη φυσική δραστηριότητα με την ξενάγηση στο Άλσος», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, Λουκία Κεφαλογιάννη, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συμμετέχοντες αλλά και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίησή της.

«Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Be Αctive” αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Για τoν κ. Πατούλη τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την αξία του αθλητισμού αποτελούν πηγή έμπνευσης και πρέπει να αξιοποιούνται προς όφελος των πολιτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Περιβαλλοντικό, Φιλοζωικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου, τους φίλους του Συλλόγου Αθμονέων και όλους όσοι στήριξαν τη δράση», δήλωσε η αρμόδια του πρότζεκτ, μέλος της επιτροπής Be Active Hellas και σύμβουλος του περιφερειάρχη σε θέματα άθλησης, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Στη δράση παραβρέθηκε η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια και Ολυμπιονίκης Μαρίγια Σαμορούκοβα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Αγγελική Εξάρχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet