Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 3o Park Run Series στο Πεδίο του Άρεως που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής
Αθλητισμός

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 3o Park Run Series στο Πεδίο του Άρεως που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο 3ος Αγώνας της σειράς Pedion Areos Park Run Series που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την All About Running και με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας.

Οι αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν δρομείς κάθε ηλικίας, που διεξήχθησαν εντός του πάρκου ήταν απόστασης 5 χλμ. και η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η εκκίνηση του αγώνα έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο, στις 9:30 το πρωί από το Άγαλμα της Αθηνάς, στο Πεδίον του Άρεως.

Από τους άνδρες τερμάτισε πρώτος με χρόνο 18.13’’ ο Rezai Xanyaa, συμμετέχοντας με την ομάδα Project Hiwa, ενώ από τις γυναίκες τερμάτισε πρώτη με χρόνο 20.28’’ η μικρούλα Βερονίκη Μπουγά από τον Α.Ο. «Σπύρος Λούης».

Με αφορμή την αθλητική διοργάνωση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και ενθαρρύνει τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις που δίνουν κίνητρα σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο αθλητισμό, όπως υπαγορεύει το ευ αγωνίζεσθαι.

»Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική κέντρο αθλητισμού και να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται σημαντικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η αξία της άθλησης στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

»Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τη μήτρα αθλητικών διοργανώσεων καθώς διαθέτει χώρους όπως το Πεδίο του Άρεως που έχουν τις δυνατότητες να γίνουν και προορισμοί άθλησης, υγείας και ευεξίας».

Ο κ. Δημόπουλος απευθυνόμενος προς τους δρομείς στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια να γίνει το Πεδίο του Άρεως ένα πάρκο άθλησης, υγείας και ευεξίας». Επίσης ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές του αγώνα, τους δρομείς για τη συμμετοχή τους και συνεχάρη τους νικητές για την απόδοσή τους.

Ο στόχος της δράσης αυτής είναι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, τριπλός:

Α. Να δώσει μία νέα πνοή στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Η διοργάνωση μιας αθλητικής δραστηριότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας του πάρκου, καθιστώντας το αθλητικό προορισμό. Η συμμετοχή στους αγώνες της σειράς θα αποτελεί κίνητρο για τους κατοίκους της πόλης να επισκεφτούν το πάρκο και να το δουν με άλλο μάτι.

Β. Να φέρει σε επαφή σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κατοίκους της πόλης με την άθληση και συγκεκριμένα με το τρέξιμο, την πιο απλή μορφή του, δίνοντας τους το κίνητρο και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε όλους τους αγώνες της σειράς και να παρακολουθούν τη βελτίωσή τους μέσα στη διάρκεια της χρονιάς.

Γ. Να προσφέρει σημαντική βοήθεια για έναν κοινωνικό σκοπό, όπως η υποστήριξη του σωματείου MDA Hellas, που βοηθά εκατοντάδες άτομα με νευρομυικά και κινητικά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 με εκκίνηση στις 10 το πρωί από το Άγαλμα Αθηνάς.

Πληροφορίες για τον αγώνα

Όριο συμμετοχών: 300 συμμετοχές /αγώνα (σε περίπτωση που ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής υπερβεί τις 300, τότε ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο σειρές έτσι ώστε να γίνει με τον πλέον λειτουργικό τρόπο).

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών.

Έπαθλα – Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet