Γ. Πατούλης: Κάνουμε μεγάλο αγώνα ώστε του χρόνου να είναι έτοιμο το γήπεδο της ΑΕΚ
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Γ. Πατούλης: Κάνουμε μεγάλο αγώνα ώστε του χρόνου να είναι έτοιμο το γήπεδο της ΑΕΚ

Η Περιφέρεια Αττικής, μετά τη χρηματοδότηση τμήματος της «Κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ», συνολικού προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, προχωρά στην προγραμματική για την προμήθεια Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ.

Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και της ΑΕΚ, υπεγράφη στα γραφεία της Περιφέρειας από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον  πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου. Η υπογραφή έγινε παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Παρόντες ήταν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, o εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος, η διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα και o εκπρόσωπος της DIMAND, Δ. Ανδριόπουλος.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Αττικής πιστή  στις δεσμεύσεις της συμβάλλει με γοργούς ρυθμούς στη χρηματοδότηση και του αναγκαίου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση και λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πόσο συνεπείς είμαστε, αλλά και το πόσο γρήγορα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται πάντα κοντά στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους, ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα», ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Μελισσανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επισημαίνοντας ότι «ο στόχος μας είναι τέτοια εποχή του χρόνου να κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου το οποίο θα είναι το πιο όμορφο της Ευρώπης».

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρειας Αττικής και η προγραμματική για τον εξοπλισμό

Η διοίκηση σημειώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τμήμα της «Κατασκευής του Γηπέδου της ΑΕΚ» με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ, ενώ με τη νέα Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη εξασφαλίζεται η προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου και προϋπολογισμού 14.274.193,50 ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, βάζει πλέον την Αγιά Σοφιά-ΟΠΑΠ Arena στην τελική ευθεία προς την κατασκευαστική ολοκλήρωση, καθώς αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα εσωτερικά έργα εξοπλισμού. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για την υλοποίηση της προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού.

Μεταξύ άλλων οι προμήθειες αφορούν:

  1. Εγκαταστάσεις Συστημάτων Δικτύωσης, Πληροφορικής και Ασφαλείας.
  2. Εγκαταστάσεις Ήχου, Εικόνας, Οπτικοακουστικών και Τηλεοπτικής Μετάδοσης.
  3. Μηχανήματα συντήρησης χλοοτάπητα.
  4. .Εγκαταστάσεις φωτισμού.
  5. Μηχανήματα θέρμανσης, ψύξης-κλιματισμού.
  6. Ηλεκτρικοί πίνακες διανομής.
  7. Αρχιτεκτονικός εξοπλισμός.

Η προμήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της Κατασκευής του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121,161 τ.μ..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet