Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91%
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91%

Εγκαίρως ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής με κάλυψη του 91% των αναγκών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή αρχή.

Συγκεκριμένα, και με βάση τα στοιχεία 13.900 μαθητές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα, μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής, μεταφορικά μέσα. Σε αυτούς, εντός των ερχόμενων ημερών θα προστεθούν δρομολόγια για επιπλέον 3.200 μαθητές – με βάση τη σχετική ΠΝΠ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

Συνολικά 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια. Καλύπτεται δηλαδή το 91% των αναγκών.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα οι 13.900 μαθητές κατανέμονται ως εξής: Ανατολική Αττική: 7.470, Δυτική Αττική: 2.370, Π.Ε. Πειραιά: 850, Π.Ε. Νήσων: 650, Κεντρικός Τομέας: 490, Νότιος Τομέας: 650, Δυτικός Τομέας: 760, Βόρειος Τομέας 660.

«Η κάλυψη αυτή επιτεύχθηκε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό και την προετοιμασία που ξεκίνησε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, καθώς και στη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής με τη σχολική κοινότητα» αναφέρει η Περιφέρεια.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά οι διαδικασίες έλαβαν χώρα με διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, γεγονός που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών και κάθε πολίτης μπορεί να λάβει γνώση και να ελέγξει όλες τις αποφάσεις και όλα τα έγγραφα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι φέτος, για πρώτη φορά έχουν εγκαίρως εξοφληθεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα που οι πληρωμές πραγματοποιούνταν με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Η Περιφέρεια συνεχίζει να φροντίζει για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Η Περιφέρεια Αττικής όμως συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν, να γίνει δυνατή η ασφαλής μεταφορά και των υπολοίπων μαθητών, με μισθωμένα από την Περιφέρεια μεταφορικά μέσα στα σχολεία τους. Γιατί έστω κι αν ένας μαθητής της Περιφέρειας Αττικής δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet