Περιφέρεια Αττικής: 3.280 υγειονομικοί έλεγχοι στη Βόρεια Αθήνα το α’ εξάμηνο του 2018
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: 3.280 υγειονομικοί έλεγχοι στη Βόρεια Αθήνα το α’ εξάμηνο του 2018

Οι υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών διενήργησε 126 αυτοψίες και ελέγχους την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, το πρώτο εξάμηνο του έτους 2018 σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 3.280 επιτόπιες αυτοψίες, εκ των οποίων οι 1.983 αφορούσαν ελέγχους, τακτικούς και έκτακτους, σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος – τροφίμων και ποτών και οι υπόλοιπες 1.297 σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σχολικές μονάδες, νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια δερματοστιξίας (τατουάζ) κ.ά.

Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 45 κολυμβητικές δεξαμενές, 30 ανεξάρτητα ιδρύματα, 23 νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές, 6 σχολικές μονάδες και 19 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 304 έλεγχοι αφορούσαν σε καταγγελίες για ανθυγιεινές εστίες, με 3 περιπτώσεις να διαβιβάζονται στη Δικαιοσύνη και 176 για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, όπου διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Ακόμη, έγιναν 357 απολυμάνσεις οστών στα Κοιμητήρια της περιοχής και χορηγήθηκαν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις για τη μεταφορά τους σε άλλα Κοιμητήρια. Τέλος, υλοποιήθηκαν 41 αυτοψίες παρακολούθησης του προγράμματος βιολογικών εφαρμογών προνυμφοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε ρέματα της Βόρειας Αθήνας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet