Άλλα 50 εκατ. ευρώ στον «κουμπαρά» για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους
pexels.com
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Άλλα 50 εκατ. ευρώ στον «κουμπαρά» για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους

Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής που έχουν πληγεί από την πανδημία διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο ποσό θα προστεθεί στα 200 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, στο πρόγραμμα που ήδη έχει ανακοινωθεί για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις 23 Οκτωβρίου.

Πρόθεση της Περιφέρειας είναι το επιπλέον ποσό να διατεθεί αποκλειστικώς για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι και 9 εργαζόμενους και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα διαρκούς συνεργασίας και διαβουλεύσεων της Περιφέρειας Αττικής με το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών του περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη.

Με αφορμή αυτή την απόφαση, αλλά και με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης όσο το δυνατόν περισσότερων κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχουν πληγεί, έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ι. Τσακίρη, για την άμεση θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα μας για αύξηση του ποσού των 200 εκατ. ευρώ του προγράμματος για την ενίσχυση  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω του ΠΕΠ Αττικής. Επιπρόσθετα, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του υπουργείου, οι οποίες κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά, προκειμένου να φτάσουμε σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

»Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις καταφέραμε να διασφαλίσουμε επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 250 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην παρούσα φάση.

»Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, θεωρούμε καθήκον μας να αναζητούμε καθημερινά και νέους τρόπους ενίσχυσής τους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μας εργαλεία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε έμπρακτα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet