Για τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Access2Markets» συζήτησαν Α. Ασημακοπούλου και Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Για τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Access2Markets» συζήτησαν Α. Ασημακοπούλου και Γ. Πατούλης

Οι δυνατότητες προώθησης, μέσα από την Περιφέρεια Αττικής, της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Access2Markets», βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχε και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης.

Η κ. Ασημακοπούλου εξήρε τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο κ. Πατούλης προκειμένου να στηριχθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας και επισήμανε ότι η Access2Markets αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο κυρίως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας. Στόχο έχει, όπως τονίστηκε, να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν το δίκτυο των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται προκειμένου να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα λειτουργεί επίσης ως μία πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, εμπόδια πρόσβασης στην αγορά, αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα σύμμαχο στην προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Αττικής που πλήττονται από την πανδημία και επισήμανε πως η Περιφέρεια θα συμβάλλει στην προώθηση αυτού του χρήσιμου εργαλείου, με δεδομένη και την προτεραιότητα που δίνει σε δράσεις  ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Σε αυτό το  πλαίσιο, ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε κατά τη συζήτηση τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση με έμφαση το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, αλλά και άλλες δράσεις όπως το agora delivery, που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να δημιουργήσουν, εύκολα και απλά, το δικό τους ψηφιακό κατάστημα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Προτεραιότητά μας αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, που έχει διαμορφωθεί ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, είναι η ενίσχυση τους και η στήριξή τους με όσα μέσα διαθέτουμε. Σε αυτό το πλαίσιο η διαδικτυακή πλατφόρμα Access2Markets, που συζητήσαμε σήμερα με την εξαιρετικά και πολύ δραστήρια ευρωβουλευτή κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μπορεί να αποτελέσει άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια αυτή. Η Περιφέρεια Αττικής χτίζει μία αμφίδρομη σχέση με την Ευρωβουλή με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων, που είναι προτεραιότητα και καθήκον μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet