Γ. Πατούλης: Το νέο ν/σ για τις λαϊκές διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και την προστασία των καταναλωτών
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Το νέο ν/σ για τις λαϊκές διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και την προστασία των καταναλωτών

Με αντικείμενο το νέο νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για τις Λαϊκές Αγορές, το οποίο θα προταθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης και ο αν. υπουργός, Ν. Παπαθανάσης, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδη και του προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ, Δ. Μουλιάτου, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης λαϊκών και υπαίθριων αγορών, Σταύρος Μελάς και ο διευθυντής της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, Χάρης Πασβαντίδης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, διαπιστώθηκε απ’ όλες τις πλευρές συμφωνία επί των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου, που παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου. «Διαφαίνεται πως το νέο νομοσχέδιο υπηρετεί τον στόχο και την προτεραιότητά μας που είναι η διασφάλιση της προστασίας των καταναλωτών και της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών», επεσήμανε κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν να συμφωνήσουμε και να δούμε τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου, που θα προτείνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περάσουν οι λαϊκές αγορές σε μία νέα εποχή.

»Είμαι ευτυχής που υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και ταύτιση απόψεων, ως προς τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, έτσι ώστε από αύριο να ξεκινήσω και τη διαβούλευση με όλους τους υπόλοιπους φορείς και να είμαστε σύντομα έτοιμοι, προς την έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Η σημερινή μας συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί, όπως διαπιστώθηκε, από την παρουσίαση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου, που μας έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Ν. Παπαθανάσης, υπήρξε ταύτιση απόψεων και υιοθετήθηκαν οι προτάσεις που είχαν γίνει από τις Ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών και κυρίως από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ,  κύριο Μουλιάτο.

»Είναι ανάγκη και προτεραιότητα να διασφαλιστεί πως οι λαϊκές αγορές θα προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σε συνθήκες απόλυτης νομιμότητας και διαφάνειας και φαίνεται πως το νομοσχέδιο, αυτό το κατοχυρώνει. Είμαι αισιόδοξος λοιπόν πως αυτό το νομοσχέδιο θα αλλάξει, προς το καλύτερο, τις λαϊκές αγορές, προς όφελος των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών».

Τέλος, ο κ. Μουλιάτος επεσήμανε :

«Από την αρχή της συνεργασίας μας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας, είχαμε θέσει επιτακτικά την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.

»Σήμερα, είναι μία ιδιαίτερη στιγμή και μεγάλη μέρα για τον κλάδο των λαϊκών αγορών, κατόπιν συμφωνίας του υπουργού Ανάπτυξης, κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού, κυρίου Νίκου Παπαθανάση, του γενικού γραμματέα, κυρίου Πάνου  Σταμπουλίδη και του περιφερειάρχη Αττικής, κυρίου Γιώργου Πατούλη.

»Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πλέον πραγματικότητα. Ευελπιστούμε ότι οι λαϊκές αγορές, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αλλάξουν μορφή για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι προανέφερα, για όλο αυτό το έργο που έχει γίνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet