Γ. Πατούλης: Ως Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσουμε τη χώρα μας να κάνει αναπτυξιακά άλματα
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Ως Περιφέρεια Αττικής θα βοηθήσουμε τη χώρα μας να κάνει αναπτυξιακά άλματα

Την πεποίθηση ότι το σχέδιο ταχύρρυθμων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο από τους επενδυτές μέσω συμφωνιών συνεργασίας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το 30ό ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Greek Economic Summit – Turning the Odds».

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ν. Μπακατσέλος. Παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκης, και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Γ. Πατούλης: Η χώρα μας πρέπει να κάνει αναπτυξιακά άλματα

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια πιο μόνιμη αναπτυξιακή τροχιά με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, την επιτάχυνση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και την αύξηση της αποταμίευσης και της εξωτερικής χρηματοδότησης.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως ανέφερε, μπροστά μας υπάρχει η πρόκληση να επιτύχουμε ως χώρα τους αναπτυξιακούς στόχους κάτι που δεν είναι εύκολο καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν ακόμα πολύ αυστηρές δημοσιονομικές, νομισματικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες σε σύγκριση με όλα τα άλλα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ.

«Η Περιφέρεια θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων»

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση εφαρμόζει, μέσω του προϋπολογισμού της, ένα δημοσιονομικά ουδέτερο αναπτυξιακό μείγμα πολιτικής, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω μέτρων για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης, έχουν την άμεση υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

«Φροντίζουμε να παρέχουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον με λιγότερη γραφειοκρατία, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, μια φορολογική ελάφρυνση κατά ¼ της ποσοστιαίας μονάδας του ΑΕΠ, με ταυτόχρονη υλοποίηση δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5% μετά από μια δεκαετία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, επικαλέστηκε τη στρατηγική γεωγραφική της θέση, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας, τη σταδιακή μετάβαση της χώρας μας στην πράσινη οικονομία σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Παράλληλα εστίασε στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας.

«Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να προσφέρει νέους τομείς τεχνολογικών καινοτομιών, όπου το δυναμικό ανάπτυξης είναι τεράστιο τα επόμενα 5-10 χρόνια» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης και ολοκληρώνοντας πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι για την πλήρη χρήση όλης της διαθέσιμης υλικοτεχνικής υποδομής, ώστε η Περιφέρεια Αττικής να αποτελέσει το βασικό μοχλό του τουρισμού υγείας και ευεξίας καθώς ένα παγκόσμιο κέντρο συνεδριακού τουρισμού με στόχο την προώθηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet