Δεύτερη σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Δεύτερη σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

Για τη διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 200 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, αναρτήθηκε και το δεύτερο πακέτο 37 διευκρινιστικών ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το πρόγραμμα.

Παράλληλα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων ειδικό σύστημα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπολογίζουν την βαθμολογία τους εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Αυξημένο παραμένει το ενδιαφέρον συμμετοχής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τις αιτήσεις να αγγίζουν μέχρι τώρα τις 10.000, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής. Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

Παράλληλα, με πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, επιχειρείται η διεύρυνση του αριθμού των ωφελούμενων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο αριθμός και το εύρος των επιχειρηματικών κλάδων που ωφελούνται από το πρόγραμμα:

  • Διασφαλίστηκαν άλλα 50 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την αποκλειστική ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, με τρόπο που θα ανακοινωθεί στην επόμενη τροποποίηση της πρόσκλησης.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν πλέον και οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ). καθώς και Ιδρύματα, με την προϋπόθεση να διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
  • Εξετάζεται η περίπτωση αλλαγής των ορίων χρηματοδότησης (5.000 – 50.000€) ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα αποτελεί χρέος και καθήκον μας να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται περισσότερο, με έμφαση τους ανθρώπους του επιχειρείν. Σεαυτό το πλαίσιο καθημερινά επεξεργαζόμαστε έμπρακτους τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων της Αττικής που έχουν πληγεί, με στόχο να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet