Δωρεάν rapid tests σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες από Περιφέρεια Αττικής, ΕΕΑ και ΙΣΑ
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Δωρεάν rapid tests σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες από Περιφέρεια Αττικής, ΕΕΑ και ΙΣΑ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), δίνει από τη Δευτέρα 10/5/2021 τη δυνατότητα στα μέλη του για διενέργεια δωρεάν rapid test, μία δράση που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς θα περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, συμφώνησαν, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να οργανώσει στον Κεντρικό, Νότιο, Δυτικό και Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ειδικό χώρο για τη λήψη αντιγονικών tests (rapid tests), στο πλαίσιο της επιδημιολογικής έρευνας και της συνεργασίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η διαδικασία προβλέπει καταρχήν τη λήψη rapid test και ακολούθως σε περίπτωση θετικότητας την ειδική λήψη του μοριακού τεστ PCR, επισημαίνει η διοίκηση.

Η πληροφόρηση θα γίνεται στο πλαίσιο της προσωπικής διαδικασίας στον κάθε έναν, ο οποίος θα εξετάζεται και θα υπάρχει δυνατότητα να δοθεί έγγραφη βεβαίωση στα αρνητικά tests. Για την παραπάνω διαδικασία θα λάβουν μέρος οι ιατροί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο αντικείμενο της επιδημιολογικής έρευνας, ενώ τις γραμματείες στα τέσσερα σημεία της Αττικής θα ενισχύσουν και εργαζόμενοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προσθέτει η περιφερειακή αρχή.

Με αφορμή την έναρξη της δράσης, ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα τον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και μέσα από στοχευμένες δράσεις πρόληψης, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη προστασία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των καταναλωτών.

»Αυτήν την περίοδο της σταδιακής επανεκκίνησης του επιχειρείν, οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, με όσα μέσα διαθέτουμε, με στόχο να διευκολύνουμε τη λειτουργία της αγοράς, η οποία για μεγάλο διάστημα δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της πανδημίας.

»Με αυτόν τον σκοπό, και στο πλαίσιο της δράσης “Ιπποκράτης”, μέσω της οποίας διενεργούμε καθημερινά χιλιάδες rapid tests σε όλη την Αττική, προχωράμε σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας δωρεάν test για τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, για την άριστη συνεργασία όλο αυτό διάστημα. Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο της Αττικής και να συνδράμουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης της επιχειρηματικότητα. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι θα τα καταφέρουμε».  

Για τη νέα δράση στήριξης της επιχειρηματικότητας, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε:

«Σε μία κρίσιμη στιγμή για την οικονομία μας, καθώς αρχίζει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί βαρύτατα από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

»Με αυτήν την πρωτοβουλία στηρίζονται έμπρακτα όσοι δεν μπορούν να λάβουν δωρεάν self test από την Πολιτεία. Πρόκειται για μία στοχευμένη δράση και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας.

»Η συνένωση δυνάμεων μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στον αγώνα που δίνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες για τη βιωσιμότητα τους και δίνει το παράδειγμα για το πώς πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να συμβάλουμε στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet