Δύναμη Ζωής: Tο 80% των επιχειρήσεων εστίασης στην Αττική μένει εκτός προγράμματος χρηματοδότησης
Επιχειρήσεις-Αγορά

Δύναμη Ζωής: Tο 80% των επιχειρήσεων εστίασης στην Αττική μένει εκτός προγράμματος χρηματοδότησης

«Την άμεση ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών της εστίασης στην Αττική από την Περιφέρεια Αττικής, φέρνει με ερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Δύναμη Ζωής, σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε στις 29 Μαρτίου, η Δύναμη Ζωής με την Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ)», όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού, με επικεφαλής την περιφερειακή σύμβουλο, τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δύναμη Ζωής σημειώνει τα εξής:

Στη συνάντηση εκείνη συνομολογήθηκε τόσο το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης στην Αττική, όσο και ο επείγον χαρακτήρας του. Η ΕΕΕΣΑ έθιξε μετ’ επιτάσεως το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων λόγω Covid-19», το οποίο, όμως, όπως δομήθηκε αφήνει εκτός χρηματοδότησης χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, τονίζεται στην ερώτηση της Δύναμης Ζωής ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ και αποδεικνύεται ότι τελικά είναι λίγα σε σχέση με τις ανάγκες που επιχείρησε να καλύψει. Αφού σύμφωνα με δελτίο Τύπου της διοίκησης της Περιφέρειας,  υποβλήθηκαν τελικά 42.254 αιτήματα για χρηματοδότηση, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet