Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε όλη την αγορά στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε όλη την αγορά στην Αττική

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε σήμερα (29/4) το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων, αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενόψει του Πάσχα, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της ψαραγοράς, Σπύρος Κοράκης.

Ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή του να ενημερωθεί για την εικόνα που παρουσιάζει η κίνηση στην αγορά και να συνομιλήσει με τους καταναλωτές και με τους εμπόρους.

Η διοίκηση της Περιφέρεια σημειώνει ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε τακτικό επίπεδο όλη τη διάρκεια της σαρακοστής και εντατικοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενόψει του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα τους εντατικούς ελέγχους στην αγορά. Συνολικά στην Αττική έχουν το τελευταίο διάστημα διενεργηθεί από τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας 1.150 έλεγχοι. Επίσης, έχουν κατασχεθεί 7.656 κιλά ζωικών προϊόντων και έχουν δεσμευθεί 1.722 κιλά ζωικών και φυτικών προϊόντων (ελλιπής σήμανση, κ.λπ.). Επιπρόσθετα, όλο αυτό το διάστημα, στα σφαγεία της Αττικής πραγματοποιούνται κρεοσκοπικοί έλεγχοι από κτηνιάτρους της Περιφέρειας. Σημαντικές παραβάσεις έχουν διαπιστωθεί και στον Κεντρικό Τομέα όπου το τελευταίο 15ημερο έχουν διενεργηθεί 900 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλο, τη Βαρβάκειο, όπου αυτές τις ημέρες, χτυπά η καρδιά της αγοράς.

»Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, μέσα από τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί συμβάλλει στην καλύτερη ασφάλεια της αγοράς. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά.

»Κατά την επίσκεψή μας εδώ στη Βαρβάκειο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει επάρκεια ποιοτικών αγαθών και καλές τιμές. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το Μεγάλο Σάββατο.

»Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια».

Ο κ. Νιώτης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την επίσκεψη και τη διαχρονική συμπαράστασή του, επισημαίνοντας ότι η κίνηση στη Βαρβάκειο είναι ικανοποιητική, γεγονός το οποίο οφείλεται στο άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων το οποίο φαίνεται να διευκολύνει περισσότερο τους καταναλωτές. Ο κ. Νιώτης χαρακτήρισε τη Βαρβάκειο Αγορά ως έναν χώρο ασφαλή, με ανταγωνιστικές τιμές.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημόπουλος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τους ελέγχους στον κεντρικό τομέα, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου, ενόψει του Πάσχα, ο ελεγκτικός μηχανισμός διενήργησε περίπου 900 ελέγχους και καταγράφηκαν περίπου 150 παραβάσεις, για ελλιπείς συνθήκες φύλαξης και συντήρησης των προϊόντων. Οι παραβάσεις αυτές κατά κύριο λόγο αφορούν στην παραπλάνηση των καταναλωτών για πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα, καθώς και προϊόντα χωρίς παραστατικά και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ, κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet