Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις αγορές με εντολή Γ. Πατούλη
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις αγορές με εντολή Γ. Πατούλη

Εντατικούς ελέγχους σε φορείς, καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενο τη διανομή, παρασκευή και πώληση τροφίμων με σκοπό την προστασία των καταναλωτών, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ζήτησε από τις αρμόδιες διευθύνσεις  ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά το σχετικό αίτημα του περιφερειάρχη οι αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις,  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής έχουν προβεί σε συγκεκριμένες οδηγίες προς τις διευθύνσεις και τα τμήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία καταναλωτών και εργαζομένων. Στο πλαίσιο των ελέγχων προβλέπεται στενή συνεργασία και με τον ΕΦΕΤ.

Τα κλιμάκια ελέγχου των υπηρεσιών της Περιφέρειας εστιάζουν στις κατηγορίες εκείνες που παρατηρείται αυξημένη διακίνηση τροφίμων, λόγω εορτών (επιχειρήσεις εστίασης με διανομή «takeaway», «delivery», επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων κ.λπ.), επισημαίνει η περιφερειακή αρχή, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι που διενεργούνται αφορούν στην ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και στη διάθεσή τους στους καταναλωτές.   

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι Γενικές Διευθύνσεις καλούν τις υπηρεσίες να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματά τους (αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία επιχείρησης/δραστηριότητας, διαπιστωθείσες παραβάσεις, επιβληθείσες διοικητικές ποινές), συγκεντρωτικά ανά Γενική Διεύθυνση προκειμένου να γίνει χαρτογράφηση και να αξιοποιηθούν για τη μείωση των παραβάσεων, συμπληρώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της Covid -19, έχει λάβει μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προσαρμόζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών της ώστε να διασφαλιστεί, η εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

«Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας παράλληλα με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας και συμβάλλουν, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εργαζόμενους στον περιορισμό των παραβατικών φαινομένων», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet