Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε το πρόγραμμα προώθησης των οίνων της Αττικής σε Τρίτες Χώρες
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε το πρόγραμμα προώθησης των οίνων της Αττικής σε Τρίτες Χώρες

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε την προώθηση των πλέον σημαντικών ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης) οίνων (ΠΓΕ Αττική, ΠΓΕ Ρετσίνα Αττική, ΠΓΕ Μαρκόπουλο, ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα) στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιαπωνία και στην Κορέα μέσω του μέτρου «Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών». Στο εν λόγω πρόγραμμα αιτών φορέας είναι η Περιφέρεια Αττικής και συμμετέχουν ως ωφελούμενοι 20 οινοποιεία εκ των οποίων τα 17 είναι μέλη της Ε.Ν.Ο.Α.Α. (Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής).

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, το πρόγραμμα το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους, θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο 2023 και στο διάστημα αυτό θα υλοποιηθεί μια σειρά από πολύ στοχευμένες δράσεις οι οποίες αποσκοπούν στην ανάδειξη των ποιοτικών οίνων του Αττικού αμπελώνα.

Μεταξύ άλλων, υλοποιούνται masterclasses με τη συμμετοχή διακεκριμένων Μasters of Wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού για τους ΠΓΕ οίνους που προωθούνται κ.α.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δηλώνει σχετικά:

«Ο Αττικός αμπελώνας και οι μοναδικές του ποικιλίες είναι γνωστά για τα ποιοτικά, εξαίρετα κρασιά που παράγουν. Αυτά τα κρασιά, μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ειδικών επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις. Είμαι σίγουρος ότι ο αττικός αμπελώνας, με την σπουδαία παράδοση των 2.500 ετών, μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ευχαριστώ τους οινοποιούς μας που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και στις πλέον δύσκολες προκλήσεις».

Τέλος, η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι στo πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία masterclass στον Καναδά στο οποίο παρουσιαστής ήταν ο Philippe Lapeyrie ο οποίος είναι ο πιο διάσημος wine writer στον Καναδά, επικεφαλής sommelier στον σημαντικότερο διαγωνισμό κρασιού της Βόρειας Αμερικής  (Sélections Mondiales des Vins Canada) και παρουσιαστής σε δική του εκπομπή στην τηλεόραση καθώς και δείπνα και σεμινάρια στο Μόντρεαλ. Ομοίως, δείπνα και masterclass πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο με τη συμμετοχή εξαίρετων εκπροσώπων της οινικής κοινότητας της Μεγ. Βρετανίας. Μάλιστα, έλαβαν χώρα δείπνο στην Ιαπωνία και σεμινάριο για τους οίνους της Αττικής στην Κορέα από την Moonsong Bang Dip WSET.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet