Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTMLondon 2021»
ftnnews.com
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTMLondon 2021»

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTMLondon 2021», η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί υβριδικά. Αρχικά θα γίνει με φυσική παρουσία κατά τη χρονική περίοδο 01-03/11/2021 και ακολούθως με ψηφιακή παρουσία τη χρονική περίοδο 8-9/11/2021.

Στο πρώτο σκέλος της έκθεσης, τη χρονική περίοδο από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο «ExCeL» του Λονδίνου, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην έκθεση ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με αριθμό EU1150-EU1100.

Ειδικές ενότητες της έκθεσης είναι αφιερωμένες στον βιώσιμο τουρισμό και τις ψηφιακές καινοτομίες στον ταξιδιωτικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, σκοπός της είναι «η ενημέρωση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, αλλά και της ειδικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (που αποτελεί παραδοσιακά μία από τις κύριες αγορές – σκοπούς για την Αττική), για το ότι η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Στο περίπτερό της η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να υποδεχτεί πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού, τουριστικών δημοσιογράφων, αλλά και επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

Ενδεικτικά, θα προβληθούν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά. καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισημαίνει τα εξής:

«Στις προτεραιότητές μας είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε σημαντικές εκθέσεις διεθνούς κύρους όπως η συγκεκριμένη, στο πλαίσιο του σκοπού μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας.

»Η Αττική εκπροσωπεί έναν σύγχρονο 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές. Σκοπός μας είναι να διεκδικήσουμε για τον ξεχωριστό αυτό τόπο, που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του απεριόριστες και υψηλής ποιότητας επιλογές σε όλα τα επίπεδα, την ταυτότητα του ελκυστικού τουριστικού προορισμού, δώδεκα μήνες τον χρόνο. Πάνω σε αυτή τη βάση, δημιουργούμε ένα ισχυρό brand και επαναπροσδιορίζουμε την τουριστική ταυτότητα όλης της Αττικής, αναδεικνύοντας τον πραγματικό της χαρακτήρα: μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με “βαριά” ιστορική κληρονομιά, και συνάμα ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη προσφέροντάς του ασφάλεια, πολλές και ποιοτικές επιλογές, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος. Γι’ αυτόν τον λόγο αξιοποιούμε το τουριστικό προϊόν μας ως εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος, δημιουργώντας συνθήκες προόδου και ευημερίας για τους κατοίκους της Αττικής, ενώ παράλληλα θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τη θετική εικόνα μας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet