Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις
Επιχειρήσεις-Αγορά

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά την ομιλία του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βάση που δίνει η Περιφέρεια στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, πέρα από τη δέσμευση της διοίκησης για τον μετασχηματισμό της σε Περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς.

Μάλιστα, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε διεθνείς μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι η διαφορετικότητα αποτελεί πλεονέκτημα στους χώρους εργασίας, ενώ επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Αττικής αποτελεί κοινωνική δέσμευση η προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Αττικής δίνουμε μεγίστη έμφαση στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όπως και στην ενδυνάμωση των πληττόμενων επιχειρήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι η διαφορετικότητα συμβάλλει στην αξιοκρατικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και συνδέεται με την υιοθέτηση πιο λογικής προσέγγισης της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι με διαφορετικό υπόβαθρο κομίζουν τις δικές τους προοπτικές, ιδέες και εμπειρίες. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνέπεια και την ευαισθητοποίηση του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου να αγκαλιάσει τη Χάρτα που αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή υλοποίησή της».

Εκτός από τον κ. Πατούλη, πραγματοποίησαν τοποθετήσεις ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η αναπληρώτρια επικεφαλής του Τμήματος Μη Διακρίσεων και Συντονισμού Ρομά της Ε.Ε. Σουζάνα Ντοραζίλοβα, η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, o Σταύρος Μηλιώνης, πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet