Περίπου 3.000 υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής την εορταστική περίοδο
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Περίπου 3.000 υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής την εορταστική περίοδο

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, περίπου 3.000 ελέγχους σε καταστήματα και λαϊκές αγορές σε όλη την Αττική, κατά την εορταστική περίοδο και συγκεκριμένα από 1/12/2019 έως 8/01/2020.

Με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και την προστασία του καταναλωτικού κοινού, κλιμάκια Εποπτών Δημόσιας Υγείας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων εντατικοποίησαν τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας, σε επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα αρτοποιεία, πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, υπεραγορές τροφίμων, καταστήματα μαζικής εστίασης και διάθεσης προχείρου γεύματος, λαϊκές αγορές κτλ. Οι συνολικοί έλεγχοι στην αγορά που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής αποτυπώνονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ως εξής:

  • Από 1/12/2019 έως 23/12/2019 διενεργήθηκαν συνολικά 2.346 υγειονομικοί έλεγχοι, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις ή διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν(μηνύσεις, προσωρινές ανακλήσεις αδείας, πρόστιμα αντικαπνιστικού) ήταν 32, ενώ οι συστάσεις για συμμόρφωση με την υγειονομική νομοθεσία που έγιναν προς τις επιχειρήσεις ήταν 1.179.
  • Από 24/12/2019 έως 2/01/2020 διενεργήθηκαν συνολικά 335 υγειονομικοί έλεγχοι, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις ή διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν (μηνύσεις, προσωρινές ανακλήσεις αδείας, πρόστιμα αντικαπνιστικού) ήταν 3, ενώ οι συστάσεις για συμμόρφωση με την υγειονομική νομοθεσία που έγιναν προς τις επιχειρήσεις ήταν 216.
  • Από 3/01/2020 έως 8/01/2020 διενεργήθηκαν συνολικά 181 υγειονομικοί έλεγχοι, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις ή διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν (μηνύσεις, προσωρινές ανακλήσεις αδείας, πρόστιμα αντικαπνιστικού) ήταν 0, ενώ οι συστάσεις για συμμόρφωση με την υγειονομική νομοθεσία που έγιναν προς τις επιχειρήσεις ήταν 102.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισήμανε σχετικά: «Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των καταναλωτών, αλλά και η πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας. Σε αυτό το πλαίσιο κατά την εορταστική περίοδο όπου ήταν αυξημένη η κίνηση της αγοράς, εντατικοποιήσαμε τους σχετικούς ελέγχους, σε όλο το εύρος της Αττικής. Ωστόσο, η προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή είναι καθημερινή. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά με στόχο την προστασία των πολιτών. Θα είμαστε στο πλευρό των καταναλωτών, αλλά και των επαγγελματιών προκειμένου να επιλύουμε προβλήματα και να παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet