Περιφέρεια Αττικής: Ειδικές εφαρμογές και διευκρινιστικές απαντήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω Covid-19
Επιχειρήσεις-Αγορά

Περιφέρεια Αττικής: Ειδικές εφαρμογές και διευκρινιστικές απαντήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω Covid-19

Για την καλύτερη διευκόλυνση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ύψους 200 εκατ. ευρώ μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έχει εκδοθεί ένα ειδικό πακέτο ερωτήσεων και απαντήσεων για τους ενδιαφερόμενους, ενώ έχει αναπτυχθεί ένα ειδικό σύστημα μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπολογίζουν την βαθμολογία τους εισάγοντας τα απαραίτητα στοιχεία, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η διοίκηση, η κατάρτιση της παραπάνω εφαρμογής την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και του πρώτου πακέτου των 33 ερωτήσεων και απαντήσεων που μπορείτε να δείτε εδώ πραγματοποιήθηκε μετά από συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ – ΕΦΕΠΑΕ) που αποτελεί τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης της εν λόγω δράσης.

Παρακάτω ακολουθούν οι δύο δημοφιλέστερες ερωτήσεις με τις σχετικές απαντήσεις τους:

  1. Ερώτηση: Η επιδότηση που θα χορηγηθεί σε όσους εγκριθούν, επιστρέφεται και αν ΝΑΙ με τι επιτόκιο; Απάντηση είναι: «ΟΧΙ, η επιδότηση ΔΕΝ επιστρέφεται»
  2. Ερώτηση: Οι εντάξεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα; Απάντηση: «ΟΧΙ. Η μεθοδολογία αξιολόγησης που θα εφαρμοστεί είναι η συγκριτική (βαθμολογική κατάταξη)».

H περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι η πλατφόρμα του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή των προτάσεων (αιτήσεων) στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία έχει ανοίξει από τις 23 Οκτωβρίου, ενώ προσθέτει πως το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που γίνεται ηλεκτρονικά, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15:00.

Με αφορμή τις σχετικές δράσεις ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει:

«Σκοπός μας είναι η μεγαλύτερη διευκόλυνση και η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίζει έμπρακτα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαιτέρα κρίσιμη. Στην Περιφέρεια Αττικής αγωνιζόμαστε καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις. Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσα από τη χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 αποτελεί ένα από τα μέτρα που υιοθετούμε για να μπορέσουμε να τονώσουμε την αγορά και να στηρίξουμε ένα μέρος των πληγέντων κλάδων. Δέσμευση μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε καμία μικρή επιχείρηση της Αττικής μόνη σε αυτή την υγειονομική κρίση. Η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet