Στην Κίνα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής ο Ν. Χαρδαλιάς
Επιχειρήσεις-Αγορά

Στην Κίνα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής ο Ν. Χαρδαλιάς

Με στόχο την προσέλκυση ευρύτερου μεριδίου της κινεζικής τουριστικής αγοράς στην Αττική, ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στη Σαγκάη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ITB China 2024 που πραγματοποιείται στην πόλη και στην οποία η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Παράλληλα, θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν τα μέλη της διοίκησης του κινέζικου αερομεταφορέα Juneyao στον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας στη Σαγκάη. Ο περιφερειάρχης Αττικής ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμά του στην έδρα του κινεζικού αερομεταφορέα, ο οποίος εγκαινίασε στις 2 Απριλίου τις απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη. Κατά τη συζήτηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Wei Chen, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αποσκοπεί στην περαιτέρω συνεργασία με την εταιρεία, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Κινέζων επισκεπτών στην Αττική και τους 12 μήνες του χρόνου. Ο περιφερειάρχης τόνισε μάλιστα ότι η εμβάθυνση αυτής της εταιρικής συνεργασίας εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλαίσιο εξωστρέφειας της Αττικής, το οποίο και θα παρουσιάσει στο τέλος του 2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά το Ντουμπάι και την αγορά των ΗΑΕ, η Κίνα αποτελεί στρατηγικό τουριστικό στόχο του Νίκου Χαρδαλιά, καθώς ο πολιτιστικός πλούτος της Αττικής, με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τους χώρους τέχνης, η γαστρονομία, τα κοσμοπολίτικα νησιά και τα παράλια, αποτελούν πόλο έλξης για τους διεθνείς επισκέπτες, αλλά και για δυνητικούς επενδυτές. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να γνωστοποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό η πρωτοβουλία της για απευθείας σύνδεσης με την Αθήνα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν κοινές δράσεις για στοχευμένη προβολή της Αττικής στη Σαγκάη ως τουριστικός προορισμός, με στόχο την ευρύτερη διείσδυση στην κινεζική αγορά.

Η Juneyao Airways, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αερομεταφορών της Κίνας, δραστηριοποιείται απο το 2006 ως μέλος της Star Alliance. Καλύπτει 200 εθνικούς και διεθνείς προορισμούς με συνολικά 95 αεροσκάφη, από τα οποία 85 Α320neo, καθώς και 10 ολοκαίνουρια Βoeing 787-8 Dreamliner, με τα οποία πραγματοποιεί, σε εβδομαδιαία βάση, τρεις απευθείας πτήσεις στην Αθήνα από τη Σαγκάη και μία από το Πεκίνο. Μάλιστα, η Αθήνα είναι ένας από τους πέντε συνολικά ευρωπαϊκούς προορισμούς της εταιρείας, μαζί με το Μιλάνο, το Ελσίνκι, το Μάντσεστερ και τη Μπριζ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB China 2024.

«Η Αττική και η Σαγκάη αποτελούν δύο κομβικούς πυλώνες εισόδου μεταξύ Ανατολής και Δύσης», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Δύο μητροπολιτικές περιφέρειες, με σημαντικό γεωστρατηγικό αποτύπωμα, τις οποίες χωρίζει μόνο η χιλιομετρική απόσταση. Γιατί αυτά που τις ενώνουν είναι πολλά και σημαντικά». Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι τις δύο χώρες συνδέει «η μακραίωνη πολιτιστική παράδοση, οι στενές εμπορικές, οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις, που δημιουργούν ένα σταθερό υπόβαθρο για την ανάπτυξη και την ευημερία όχι μόνο των δύο χωρών, αλλά και των ευρύτερων περιοχών μας», καθώς επίσης και το «κοινό όραμα για ενδυνάμωση των δεσμών μας, προκειμένου να ανοίξουμε προοπτικές για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, με ευδαιμονία, ειρήνη και σταθερότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε μάλιστα, ότι η παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση αποτελεί ένα «ανοικτό κάλεσμα στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους Κινέζους που επισκέπτονται την Ελλάδα, για να βιώσουν τη μοναδική Αττική εμπειρία. Να γνωρίσουν από κοντά τα δεκάδες μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία, που στήνει γέφυρες ανάμεσα στους λαούς μας».

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη Γεώργιος Παρθενίου και ο υπεύθυνος του Εμπορικού Τμήματος Σπυρίδων Λέοντος, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση του περιφερειάρχη με 30 ελληνόφωνους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σαγκάης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε επίσης με τον Ανώτερο Επίτροπο Διεθνών Σχέσεων της κινεζικής επαρχίας Χουνάν Zhu Fujian, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του κυβερνήτη της επαρχίας Wang Yiou στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση του περιφερειάρχη Αττικής στα τέλη Ιουνίου. Ο κ. Fujian εξέφρασε τη βούληση της τοπικής αρχής για συνεργασίες που αφορούν σε θέματα πολιτιστικού τουρισμού και πολιτικής προστασίας μεταξύ των δύο περιφερειών.

Η ITB China είναι η κορυφαία έκθεση του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ασία, αποκλειστικά για επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β, η οποία επικεντρώνεται στην κινεζική ταξιδιωτική αγορά. Συγκεντρώνει κορυφαίους επαγγελματίες της Κίνας και τους φέρνει σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου από όλο τον κόσμο με σκοπό τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν συνολικά 27 B2Β συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από την Κίνα και όλο τον κόσμο, που εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις δυνατότητες που προφέρει η Αττική στον παγκόσμιο επισκέπτη.

Τον κ. Χαρδαλιά συνοδεύουν η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη, ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρης Ταραζώνας, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σωτήρης Νικολαρόπουλος και η σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Περιφερειάρχη Βάλια Κακαρούκα. Στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Κωνσταντίνος Ζώμπος και Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθανασία Παπασπύρου, Δημήτρης Κατσικάρης και Κωνσταντίνος Κάβουρας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet