Στη σύσκεψη της ελληνικής αποστολής με τον πρόεδρο της Cosco, στη Σαγκάη, ο περιφερειάρχης Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

Στη σύσκεψη της ελληνικής αποστολής με τον πρόεδρο της Cosco, στη Σαγκάη, ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε στην επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην έδρα της εταιρείας Cosco στη Σαγκάη και κατόπιν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρείας, Xu Lirong.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Ελληνικής αποστολής στη Σαγκάη για τις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo 2019 (2- 5 Νοεμβρίου), στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Cosco συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκης, ο υφ. Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γ. Μώραλης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Λ. Ροκανάς, κυβερνητικά στελέχη και Κινέζοι αξιωματούχοι.

Την ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν σε θερμό κλίμα εργαζόμενοι της Cosco κρατώντας σημαίες των δυο χωρών.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναπτυξιακή αναβάθμιση της πόλης.

Ο πρόεδρος της Cosco, Xu Lirong, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό K. Μητσοτάκη, για την εποικοδομητική συνεργασία και τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Γ. Πατούλης: Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει έμπρακτα και αποτελεσματικά την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής, αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας, που είναι κρίσιμο ζητούμενο για τη χώρα.

«Με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, θα στηρίξουμε κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα ξαναβάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής δρομολογεί συνέργειες με μητροπολιτικές Περιφέρειες της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η Ελλάδα κάνει στροφή προς τις επενδυτικές πολιτικές και ενισχύει την εξωστρέφειά της, βγαίνοντας από την αφάνεια των τελευταίων ετών.

»Η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων, που θα φέρουν στη χώρα ανάπτυξη, ευημερία αλλά και θέσεις εργασίας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

»Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια της Ελλάδας και να έρθουν επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην πάταξη της ανεργίας και του θλιβερού φαινομένου της φυγής των παιδιών μας στο εξωτερικό.

»Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, θα συμβάλλουμε ενεργά στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός φιλόξενου επενδυτικού περιβάλλοντος και θα εστιάσουμε στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για έργα και παρεμβάσεις, με αναπτυξιακό πρόσημο.

»Η πολιτική βούληση υπάρχει, η κοινωνία το απαιτεί. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet