Συνάντηση Γ. Πατούλη με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθήνας-Πειραιά
Επιχειρήσεις-Αγορά

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθήνας-Πειραιά

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, με τους εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, με αντικείμενο τη δρομολόγηση δράσεων στήριξης του επιχειρείν στην Αττικής, ενόψει του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Βουτσινάς, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Σελίμης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης

Η διοίκηση της Περιφέρειας ενημερώνει ότι κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν στους προέδρους των Επιμελητηρίων αναλυτικά οι δράσεις επιχειρηματικότητας που προβλέπονται, στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και συγκεκριμένα στον στόχο πολιτικής 1, οι οποίες εστιάζουν σε θεματικούς άξονες που σχετίζονται με:

  • Την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας.
  • Την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
  • Την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.
  • Την ψηφιακή κατάρτιση και ψηφιακό εγγραματισμό πολιτών.
  •  Την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Πατούλης κάλεσε τους προέδρους των Επιμελητηρίων να υποβάλουν στην ειδική πλατφόρμα, που λειτουργεί τις  προτάσεις τους, με σκοπό την επεξεργασία και εξειδίκευσή τους, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δράσεων.

«Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε για τη στήριξη και ανάταξη του επιχειρείν στην Αττική, το οποίο δοκιμάζεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, λόγω της πανδημίας, σας θεωρούμε στρατηγικούς εταίρους και συνοδοιπόρους», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και τόνισε πως στις προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επεσήμανε, στο επίκεντρο των πολιτικών που δρομολογεί είναι η οριστική διευθέτηση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και του θεματικού τουρισμού, αλλά και η επιτάχυνση υλοποίησης εμβληματικών υποδομών και έργων.

«Παράλληλα και με δεδομένο ότι έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή που “τρέχει”», όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παροχή κινήτρων και εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσαρμογή της στη νέα εποχή. Σας θέλουμε συμμάχους, προκειμένου οι πολιτικές που χαράζουμε να είναι ουσιαστικά προς όφελος των επιχειρήσεων και να λειτουργούμε στοχευμένα και στρατηγικά, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν».

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για τη στήριξη, αλλά και όλες τις δράσεις που έχει δρομολογήσει με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, επισημαίνοντας πως «για πρώτη φορά η Περιφέρεια στέκεται τόσο ουσιαστικά δίπλα τους, καθώς, όπως ανέφεραν, έχει χτιστεί μεταξύ τους μία ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης».

Στις τοποθετήσεις τους εστίασαν στην ανάγκη να δοθεί έμφαση σε ζητήματα ψηφιακής σύγκλισης, εκπαίδευσης των επιχειρηματιών στα δεδομένα της νέας εποχής, τόνωση του brand name της Αττικής στα εξαγώγιμα προϊόντα, ενίσχυση της εξειδίκευσης των εργαζομένων, αλλά και δημιουργίας Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας και Αγοράς Εργασίας, δράση που ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, επεξεργάζεται και δρομολογεί η Περιφέρειας μέσω του Αναπτυξιακού της Οργανισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet