Περιφέρεια: «Η κυβέρνηση περιθωριοποιεί τους ΟΤΑ για τα απορρίμματα»
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια: «Η κυβέρνηση περιθωριοποιεί τους ΟΤΑ για τα απορρίμματα»

Ότι προσπαθεί να βάλει «χέρι» στα κονδύλια της διαχείρισης απορριμμάτων κατηγορεί την κυβέρνηση η Περιφέρεια Αττικής με την ακόλoυθη ανακοίνωσή της.

Μετράει μέρες η κυβέρνηση και στοχεύει στα κονδύλια της διαχείρισης των απορριμμάτων

Μετράει ημέρες η κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και συστηματικά πλήττει και αποψιλώνει αρμοδιοτήτων την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τελευταίο κρούσμα το χθεσινό (22 Δεκεμβρίου 2014) με την άρον – άρον ψήφιση, σε νομοσχέδιο του… υπουργείου Υγείας, τροπολογίας που, με πρόσχημα τη συμμόρφωση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιθωριοποιεί τους ΟΤΑ αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναλαμβάνοντας τα «προσωρινά έργα», απαραίτητα για την παύση των ΧΑΔΑ. Συγκεκριμένα, η κατάρτιση και υλοποίηση  ειδικών σχεδίων διαχείρισης με διαδικασίες εξπρές ανατίθεται στους γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης με γνώμη του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Στην περίπτωση που γίνει πράξη η τροπολογία, τούτο θα σημάνει ότι η υλοποίηση του προγράμματος για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ύδρας που έχει ξεκινήσει ο ΕΔΣΝΑ εκ μέρους του νησιού, θα βρίσκεται υπό την αίρεση του εκπροσώπου της κεντρικής εξουσίας, δηλαδή του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Και η τροπολογία αυτή πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  αυτονομία, την αυτοτέλεια και την αρμοδιότητα της αυτοδιοίκησης  (ΟΤΑ, ΦοΔΣΑ, Περιφέρειες) σχετικά με τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Παράλληλα, αποκαλύπτει την αγωνία των εταίρων της συγκυβέρνησης, να διαχειριστούν τα κονδύλια για την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, ειδικά σήμερα που οι μέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet