Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Λ. Συγγρού με τη δενδροφύτευση 300 φοινίκων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Άλλαξε ριζικά η εικόνα της Λ. Συγγρού με τη δενδροφύτευση 300 φοινίκων

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης των χώρων πρασίνου στο κέντρο των οδικών αξόνων της Αττικής, οι οποίες εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η πλήρης αισθητική και περιβαλλοντική μεταμόρφωση της Λ. Συγγρού, με την εντυπωσιακή δενδροφύτευση 300 φοινίκων στην κεντρική νησίδα, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα. Η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα έγινε καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Σημειώνεται ότι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τις ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου περιλαμβάνεται και η συνεχής μέριμνα για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δένδρων, καθώς προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι ολιστικές επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στη Λ. Ποσειδώνος, στη Λ. Κηφισιάς, στη Λ. Αθηνών, στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στη Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικώς επισημαίνει:

«Η προστασία και η ανάδειξη όλων των χώρων πρασίνου που ομορφαίνουν την Αττική μας και δίνουν ανάσα στους πολίτες της είναι επιβεβλημένη. Η απειλή της κλιματικής αλλαγής και οι δοκιμασίες από τις πυρκαγιές δοκιμάζουν τις αντοχές του οικοσυστήματος και της πολιτείας. Με όλες μας τις δυνάμεις επιδιώκουμε, με προγραμματισμό και με την καθοδήγηση των αρμοδίων, να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε κάθε κύτταρο πρασίνου. Ως Περιφέρεια Αττικής, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, κάνουμε πράξη ένα ελπιδοφόρο σχέδιο αναβάθμισης των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής μας, στο οποίο σημαντική θέση, μαζί με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, κατέχουν οι ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου σε οδικούς άξονες αρμοδιότητάς μας. Όπως είχαμε δεσμευθεί αλλάζουμε το πρόσωπο της Αττικής μας, αναδεικνύουμε τις ομορφιές της».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε μετά την προκήρυξη ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού, με αντικείμενο την «Προμήθεια και φύτευση Φοινίκων επί της Λ. Συγγρού» και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet