Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής για τις άδειες ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος
isathens/FB
Κοινωνία

Έκτακτη σύσκεψη ΙΣΑ με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής για τις άδειες ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη διαδικασία χορήγησης της άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος ήταν το αντικείμενο έκτακτης σύσκεψης στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο,  με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων.

Ειδικότερα το θέμα σχετίζεται και με τις αρμοδιότητες των Περιφερειών, καθώς οι αιτούντες για την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος θα πρέπει να καταθέσουν τη σχετική βεβαίωση υποβολής της αίτησης στις οικείες Περιφέρειες.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, μαζί με στελέχη του Συλλόγου εξέθεσαν τη θέση του τελευταίου για το θέμα και ζήτησαν για άλλη μια φορά ακύρωση της σχετικής διαδικασίας.

Όπως επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε ο κ. Πατούλης στον ΠΙΣ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΙΣ «όσοι υποβάλλουν αίτηση για λήψη Βεβαίωσης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος από τις 5 Αυγούστου 2020 θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση υποβολής αίτησης στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, μαζικά, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 μετά τις 15:00, προκειμένου να την καταθέσουν στις αντίστοιχες Περιφέρειες για να μπουν στη σειρά αναμονής για ειδικότητα.»

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης, «αιφνίδια χθες, κάποιοι συνάδελφοι έλαβαν ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση υποβολής αίτησης ώστε να είναι σε θέση μόνοι αυτοί, και πριν τους λοιπούς συναδέλφους και συναποφοίτους τους, να την καταθέσουν στις αντίστοιχες Περιφέρειες λαμβάνοντας έτσι σημαντική προτεραιότητα στη σειρά αναμονής για ειδικότητα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ υπογραμμίζει σχετικώς: «Πρόκειται ασφαλώς για ένα λάθος που πρέπει άμεσα να διορθωθεί στο πνεύμα της αρχικής απόφασής σας. Ζητούμε την άμεση ανάκληση όσων αδειών ή βεβαιώσεων χορηγήθηκαν σύμφωνα με τα παραπάνω, εκ παραδρομής ή εκ τεχνικού σφάλματος και την έκδοση νέων, με την αρχικά ορισθείσα ημεροχρονολογία».

«Αυτό  απαιτεί η νομιμότητα, η ισότητα και η αρχής της χρηστής διοίκησης», καταλήγει η επιστολή του κ. Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet