Έργα άρσης επικινδυνότητας σε 100 σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού επί της παραλιακής λεωφόρου
economy365.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έργα άρσης επικινδυνότητας σε 100 σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού επί της παραλιακής λεωφόρου

Με σκοπό την αποτελεσματικότερη θωράκιση της ασφάλειας των οδηγών, η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί, μέσω της διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε 100 σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού, στην παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή της Βουλιαγμένης (οδός Αθηνάς ρεύμα προς Αθήνα και οδός Αλκυονιδών ρεύμα προς Βάρκιζα), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι παρεμβάσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Επείγουσες Εργασίες Άρσης Επικινδυνότητας σε δίκτυα ΗΦ που συντηρεί η ΔΙΔΙΜΥ» προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι λόγω συνεχών επιχώσεων με φυτική γη στις νησίδες που παρεμβάλλονται μεταξύ των δύο παραπάνω ρευμάτων κυκλοφορίας οι οποίες επί σειρά ετών λάμβαναν χώρα, διαπιστώθηκε ότι τμήματα των σιδηροϊστών ηλεκτροφωτισμού βρίσκονταν θαμμένα στο έδαφος, προσθέτοντας πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχής σώρευση υδάτων η οποία προκάλεσε σημαντική διάβρωση των ιστών στη βάση τους, η οποία επηρεάζει την ευστάθεια αυτών και προκαλεί ως εκ τούτου την πιθανότητα κατάπτωσή τους σε περίπτωση πολύ ισχυρών ανεμοπιέσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο οδικό της δίκτυο, ξεκίνησε εργασίες πλήρους ανακατασκευής των βάσεων των ιστών, ώστε να ανυψωθούν έναντι της στάθμης του εδάφους, αναφέρει η διοίκηση, ενώ συμπληρώνει ότι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι ιστοί ηλεκτροφωτισμού, μιας και οι παλιοί παρουσιάζουν διαβρώσεις που εν δυνάμει θα αποτελούσαν κίνδυνο για την ευστάθεια αυτών.

Παράλληλα με έργο προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ το οποίο πρόκειται να συμβασιοποιηθεί σύντομα, θα τοποθετηθούν και φωτιστικά LED, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, καταλήγει η διοίκηση.

Με αφορμή τις εργασίες ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Σκοπός μας ο εκσυγχρονισμός και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε καθημερινά, χωρίς χρονοτριβές. Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την άρτια δουλειά που επιτελούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet