Έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτηρίων στον Δήμο Κρωπίας από την Περιφέρεια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτηρίων στον Δήμο Κρωπίας από την Περιφέρεια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του Δήμου Κρωπίας στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτηρίων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.

Στη σχετική συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Δ. Κιούση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θ. Αυγερινός και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 κτηρίων, εντός 4 δημοτικών σχολείων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 693.620 ευρώ, εκ των οποίων τα 360.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με το δήμαρχο υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. «Με τον δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση συνεργαζόμαστε στενά και συστηματικά. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας εντάσσεται και η έγκριση για την έναρξη έργων που θα συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων του Δήμου. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έργα που από τη μία συμβάλλουν στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και από την άλλη αποτελούν έμπρακτη απόδειξη για τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια και ο Δήμος στην υλοποίηση «πράσινων» πολιτικών.

Πώς θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Ειδικότερα, στον Δήμο Κρωπίας το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, θερμομόνωση στο κτηριακό κέλυφος.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 380.000 kWh/yr και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 116tn/yr. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 4/12/2021.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet