Έργα συντήρησης στηθαίων ασφαλείας προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο της Αττικής
Κοινωνία

Έργα συντήρησης στηθαίων ασφαλείας προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Συνεχίζονται  με εντατικούς ρυθμούς τα έργα συντήρησης στηθαίων ασφαλείας σε περιοχές αρμοδιότητας της διεύθυνσης Κατασκευής Έργων και Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) στη Λ. Αλίμου-Κατεχάκη στο ύψος της Καισαριανής και συγκεκριμένα στο τμήμα της από ανισόπεδο κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως έως την έξοδο προς Καισαριανή, μήκους 1.212 μέτρων στο ρεύμα προς Ηλιούπολη και 168 μέτρων στο ρεύμα προς Λ. Μεσογείων.

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας (ΣΑΟ) θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα στη Λ. Μαραθώνος, από τη Λ. Μαραθώνος για μήκος 980  μέτρα προς τον Άγιο Στέφανο και στα δύο ρεύματα, ενώ συνολικά  το μήκος των στηθαίων ασφαλείας θα είναι 1.950 μέτρα.

Με αφορμή τις προαναφερθείσες εργασίες ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει ότι «προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου. Για τον λόγο αυτόν, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας πραγματοποιούν συνεχώς παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν στην εξάλειψη πιθανών κινδύνων σε όλους τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας».

Ο Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη να συντονίσει τις διαδικασίες για την προτεραιοποίηση των έργων τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στη διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας σε όλα τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, όπως υπογραμμίζει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους, μέσω των οποίων διαπιστώνονται και καταγράφονται ενδεχόμενοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αξιολογούνται οι σχετικές παρεμβάσεις και προγραμματίζονται τα έργα που θα υλοποιηθούν, με σκοπό πάντα την προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καταλήγει η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet