«Αιχμές» Γ. Πατούλη για την απουσία της Αυτοδιοίκησης από τους σχεδιασμούς για την υπαίθρια διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email
Επιχειρήσεις-Αγορά

«Αιχμές» Γ. Πατούλη για την απουσία της Αυτοδιοίκησης από τους σχεδιασμούς για την υπαίθρια διαφήμιση

«Η άναρχη και χωρίς κανόνες ανάπτυξη του τομέα της υπαίθριας διαφήμισης τα προηγούμενα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να θρηνήσουμε άδικα πολλές ανθρώπινες ζωές, να υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό η αισθητική εικόνα των πόλεων μας και η καθημερινότητα των πολιτών.

»Παράλληλα, παραβιάζει κατ’ επανάληψη τη νομιμότητα, όπως αποδεικνύεται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συμβάλλει στο να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών μια επιχειρηματική δραστηριότητα, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δημιουργεί εισοδήματα και θέσεις εργασίας, ενώ ενισχύει σημαντικά και τα ταμεία της Αυτοδιοίκησης».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη νέα ΚΥΑ που προωθεί η κυβέρνηση, μέσα από την οποία επιχειρεί να θέσει νέους κανόνες στην ανάπτυξη της υπαίθριας διαφήμισης. Ωστόσο, όπως τονίζει πριν αυτή ανακοινωθεί, θα έπρεπε να «είχε αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης, σοβαρής κι υπεύθυνης διαβούλευσης με την Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο, αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα επηρεάζει την οδική ασφάλεια, αλλά και την αισθητική εικόνα των πόλεων και των περιφερειών μας». «Δεν μπορεί να υπάρξει χωροθέτηση θέσεων υπαίθριας διαφήμισης χωρίς την εμπλοκή των Δήμων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και προσθέτει:

«Θα έπρεπε επίσης να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις της κοινωνίας των πολιτών, αφού είναι δεκάδες οι οικογένειες που έχουν θρηνήσει την απώλεια δικών τους ανθρώπων από εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων κι εταιρειών που εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

»Έχω δώσει ως δήμαρχος Αμαρουσίου, από το 2007, μεγάλη μάχη, για να τερματιστεί το προηγούμενο αμαρτωλό καθεστώς στην υπαίθρια διαφήμιση. Αλλά και ως περιφερειάρχης Αττικής δίνω τον τελευταίο χρόνο, μαζί με τους συνεργάτες μου, καθημερινά τον αγώνα για την αποξήλωση παράνομων πανό κι αφισών στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, που κάποιοι ασυνείδητοι εξακολουθούν να τοποθετούν.

»Ως αυτοδιοικητικός αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα αλλά και τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τάσσομαι υπέρ αυτής της προσπάθειας. Αλλά με κανόνες και διάλογο. Και με σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης πάνω σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

»Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι η υγιής επιχειρηματικότητα οφείλει να επιδεικνύει πάνω από όλα σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

»Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, η Αυτοδιοίκηση θα πάρει θέση πάνω στο ζήτημα της υπαίθριας διαφήμισης, έχοντας ως βασικό κριτήριο την προστασία της ζωής των πολιτών, την πιστή τήρηση των κανόνων οδικής ασφαλείας, αλλά και τον σεβασμό στην εικόνα των πόλεών μας.

»Η Αυτοδιοίκηση είναι η ισχυρή δύναμη διασφάλισης της νομιμότητας και αποτροπής της επανάληψης καταστάσεων που μας πλήγωσαν στο παρελθόν». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet