Αναβάθμιση 7 γεφυρών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Αναβάθμιση 7 γεφυρών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής

Ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου φωτισμού αλλά και εξωραϊσμού εφτά γεφυρών που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα αναβάθμισης φωτισμού έγιναν στη γέφυρα της Λεωφόρου Αθηνών στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Κηφισού και στις γέφυρες της Ιεράς Οδού, της Λένορμαν, της Π. Ράλλη, στη γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισού με τη Δυρραχίου, στη γέφυρα που βρίσκεται στη συμβολή Κωνσταντινουπόλεως με τη Λεωφόρο Αθηνών και στη ΓΕΦΥΡΑ Σχιστού-Σκαραμαγκά.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της Τροχαίας και της Ασφάλειας έχουν κατ’ επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από τις γέφυρες. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής καθάρισαν πλήρως τους χώρους κάτω από τη γέφυρες, απομάκρυναν τις αφίσες και έβαψαν τις κολόνες. Παράλληλα, φωτίστηκαν επαρκώς με φωτιστικά συστήματα led, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Τα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισήμανε σχετικά: «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Με τον νέο φωτισμό των γεφυρών, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet