Αναβαθμίζεται το αποχετευτικό δίκτυο στους οικισμούς Γαλατά και Μεθάνων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αναβαθμίζεται το αποχετευτικό δίκτυο στους οικισμούς Γαλατά και Μεθάνων

Την αντικατάσταση εξοπλισμού, τη συντήρηση και αναβάθμιση αντλιοστασίων και του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γαλατά και Μεθάνων προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σ. Πολλάλη.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και έχει  προϋπολογισμό 620.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι «η συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση των πέντε υφιστάμενων αντλιοστασίων λυμάτων (τρία αντλιοστάσια της Δημοτικής Ενότητας Γαλατά και δύο αντλιοστάσια της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων) που αποτελούν βασική υποδομή του Δήμου για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη μεταφορά των λυμάτων προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Μεθάνων και Πόρου».

Η σύμβαση υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, της εντεταλμένης Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη και της διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Σκοπός μας είναι η έμπρακτη και ισότιμη στήριξη όλων των Δήμων της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο συμβάλει και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα βοηθήσει στη βελτίωση κρίσιμων υποδομών στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων».

Από την πλευρά του, ο κ. Πολλάλης, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη για τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και ο προγραμματισμός νέων έργων και υποδομών. Ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε επίπεδο τουρισμού υγείας. Όπως τόνισε, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών  μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet