Ανακαινίστηκαν 9 γήπεδα μπάσκετ στον Δήμο Αθηναίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Ανακαινίστηκαν 9 γήπεδα μπάσκετ στον Δήμο Αθηναίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Παραδόθηκαν στους πολίτες συνολικά εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, οι οποίες έγιναν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα έγιναν στο πλαίσιο της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης που είχαν υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η οποία προέβλεπε παρεμβάσεις σε 33 αθλητικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200,00 ευρώ.

Οι αθλητικοί χώροι που παραδίδονται είναι:

  • Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Λένορμαν και στην Ακαδημία Πλάτωνος.
  • Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Συρακουσών και Ανδριτσαίνης, στη γειτονιά του Προφήτη Ηλία.
  • Δύο γήπεδα μπάσκετ στην οδό Καβάφη και Ζαφειροπούλου, στον Άγιο Ελευθέριο.
  • Ένα γήπεδο μπάσκετ στη οδό Ευελπίδων 18, δίπλα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
  • Ένα γήπεδο μπάσκετ στην οδό Λουίζης Ριανκούρ και Γερουλάνου, στους Άνω Αμπελόκηπους.
  • Ένα γήπεδο μπάσκετ στον Λόφο Λαμπράκη, στον Νέο Κόσμο.

Τα έργα προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση προβολέων με νέους τεχνολογίας LED, εγκατάσταση νέων ιστών φωτισμού, τοποθέτηση νέων μπασκετών, ανακατασκευή ελαστικού τάπητα, γραμμογράφηση, αντικατάσταση πλεγμάτων περιφράξεων, κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ γίνονται πολύ σημαντικά έργα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αθλητικών χώρων που ανήκουν στον Οργανισμό, τα οποία για πολλά χρόνια ήταν αφημένα στην τύχη τους. Ήδη παραδίδουμε προς χρήση στους πολίτες, εννέα γήπεδα μπάσκετ, σε έξι ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να τα χαρούν οι αθλούμενοι. Από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως προτεραιότητα υποδομές που θα συμβάλλουν ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια σ΄ ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα του ΟΠΑΝΔΑ καθώς βούλησή μας ήταν να επενδύσουμε σε υποδομές που δίνουν κίνητρα στη νέα γενιά να αθλείται και να μυείται στα αγαθά του ευ ζην».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet