Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Αποχαιρετούμε τον Δ. Κελέκη, έναν σπουδαίο επιστήμονα και άνθρωπο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Αποχαιρετούμε τον Δ. Κελέκη, έναν σπουδαίο επιστήμονα και άνθρωπο

Η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και ο επικεφαλής της Γιάννης Σγουρός είπαν το δικό τους «αντίο» στον καθηγητή επεμβατικής ακτινολογίας Δημήτρη Κελέκη, ο οποίος απεβίωσε στις 21 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Δημήτρης Κελέκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ, ενώ έλαβε την ειδικότητα της ακτινολογίας και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Γενεύης. Το 1989 εκλέγεται καθηγητής ακτινολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, θέση που διατηρεί μέχρι το 1992, όταν και αναλαμβάνει διευθυντής ακτινολογίας στο Ωνάσειο. Το 1996, εκλέγεται καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε διεθνώς αναγνωρισμένος για την συνεισφορά και το ερευνητικό έργο του στον χώρο της επεμβατικής ακτινολογίας, έργο για το οποίο έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (Χρυσό Μετάλλιο/ Αμερικανικής Εταιρείας Ακτινολογίας, Distinguished Fellow/ Ευρωπαϊκή Ένωση Επεμβατικών Ακτινολόγων, Χρυσό Μετάλλιο/ JVIR Editor’s).

Σπουδαίο υπήρξε και το κοινωνικό του έργο. Το 2010, σε συνεργασία με την τέως Νομαρχία της Αθήνας, ανέπτυξε πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης έως 24 ανασφάλιστων γυναικών καθημερινά, με ψηφιακή μαστογραφία, και έως 12 ανασφάλιστων ανδρών και γυναικών καθημερινά, με μαγνητική τομογραφία, για την εξακρίβωση της νόσου του καρκίνου του μαστού και καρκίνου του ήπατος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξεταστούν χιλιάδες άποροι πολίτες. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές (2019) ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής.

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο κ. Σγουρός σημειώνει: «Είμαι βαθιά λυπημένος για την απώλεια του καθηγητή επεμβατικής ακτινολογίας Δημήτρη Κελέκη, ενός εξαιρετικού ανθρώπου, με τον οποίο μας συνέδεσαν χρόνια αληθινής φιλίας και πατρικής αγάπης. Για μένα ήσουν και θα είσαι ο “άγιος” Κελέκης, όπως συνήθιζα πάντα να σε αποκαλώ για την κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά σου στην υγεία των συνανθρώπων μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Μάριον και στα παιδιά του Αλέξη και Νάσια. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου φίλε, η ανάμνησή σου πάντα θα με συντροφεύει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet