Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Συνέντευξη Τύπου για την αποστολή στο Β. Αιγαίο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Συνέντευξη Τύπου για την αποστολή στο Β. Αιγαίο

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, με επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη, προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 24/2, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΑΔΕΔΥ (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2, κοντά στην πλατεία Συντάγματος).

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία των αριστερών και αντικαπιταλιστικών κινήσεων περιφερειών και δήμων για αποστολή στο Β. Αιγαίο.

Η αποστολή περιφερειακών, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των κινήσεων θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 28/2 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1/3 στη Λέσβο.

Στόχος της αποστολής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι «να σπάσει το κλίμα αντιπροσφυγικής υστερίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, από κοινού με το περιφερειακό και δημοτικό κατεστημένο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Να μεταφέρει μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στους εργαζόμενους και στους κατοίκους των νησιών που αντιστέκονται στην ξενοφοβία. Να διατρανώσει ότι εμείς “δεν κουραστήκαμε” να είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και ταυτόχρονα διεκδικούμε: Άσυλο, προστασία, ελεύθερη μετακίνηση στη χώρα μας και όπου επιθυμούν, στέγαση με αξιοπρεπείς συνθήκες, διαμονή στις γειτονιές μας στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά. Όχι στην Ευρώπη-Φρούριο ενάντια στους κατατρεγμένους, Όχι στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, Να σταματήσει η στήριξη της Ελλάδας στις στρατιωτικές επεμβάσεις και τους πολέμους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που προκαλούν την προσφυγιά».

Στο πλαίσιο της αποστολής θα γίνει περιοδεία στην πόλη και χωριά, επίσκεψη στη Μόρια και το Καρατεπέ, εκδήλωση-συζήτηση με τους κατοίκους.

Και η ανακοίνωση- πρόσκληση καταλήγει:

«Περιμένουμε από τους ευαισθητοποιημένους δημοσιογράφους να παραστούν στη συνέντευξη τύπου και να κάνουν προσπάθεια να δημοσιοποιήσουν την πρωτοβουλία στα ΜΜΕ που δουλεύουν. Μαζί να προσπαθήσουμε να μπει σφήνα στην μονοτονία της προβολής μόνο των αντιπροσφυγικών-ξενοφοβικών αντιδράσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet