Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ξεμπλοκάρει ένα σημαντικό έργο που αφορά στην περιοχή του Σχιστού, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από συντονισμένες ενέργειες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής η χρηματοδότηση του σημαντικού έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.001.088,31 ευρώ και αναμένεται να λύσει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα το οποίο απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες, όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Η περιφερειακή αρχή υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πλέον επικίνδυνες, καθώς για 20 χρόνια γινόταν απόθεση φωσφογύψου. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε μια συνολική έκταση 125 στρεμμάτων, υπολογίζεται να έχουν συσσωρευθεί πάνω από 10.000.000 τόνοι φωσφογύψου, προσθέτει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο περιφερειάρχης έχει ζητήσει από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σ. Αντωνάκου, να συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο και να κλείσει μια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), σημειώνει η περιφερειακή αρχή, συμπληρώνοντας πως μέσω της σχετικής διαδικασίας χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο στάδιο του έργου, που αφορά στην «κάλυψη της στέψης» του ΧΑΔΑ.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

Από την πλευρά της η κ. Αντωνάκου ανέφερε πως «σε συνεχή συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ, που είχε πραγματοποιήσει τις ως τώρα σημαντικές παρεμβάσεις, επιτέλους, καταφέραμε να μπούμε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. Η παρέμβαση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ήταν καθοριστική ώστε, να προχωρήσουμε γρήγορα, τις πολύ χρονοβόρες διαδικασίες που εκ του νόμου έπρεπε να γίνουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet