Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανακύκλωση που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα πιο «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρέδωσε στον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ε. Μπουρνούς, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.

«Παρέχουμε στους Δήμους σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Στην προσπάθεια να κάνουμε την Αττική πιο πράσινη, είμαστε σύμμαχοι», επισήμανε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των δήμων στην προσπάθεια να περάσει η Αττική σε μία νέα αποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην τελετή παράδοσης παρόντες ήταν και οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών, Νίκος Πέππας και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης.

Εκ μέρους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Μώρος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Φίλιππος Καβουνίδης», Γεράσιμος Βουδούρης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητος, Δημήτρης Κατσουλάκης.

Σε δήλωσή του μετά την παράδοση ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, με τον άξιο δήμαρχο Ε. Μπουρνούς, προχωράει προς το μέλλον, σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με υψηλή ταχύτητα. Σήμερα παραδώσαμε εδώ στον Δήμο ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για μία ενέργεια που αποτελεί ένα κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε σε συνεργασία με τους Δήμους, με στόχο να γίνει η Αττική πρότυπο περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ευζωίας. Προχωράμε δυναμικά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου ανέφερε:

«Σήμερα, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, παραλάβαμε στον Δήμο μας από τον περιφερειάρχη ένα απορριμματοφόρο πλυντήριο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Με την Περιφέρεια Αττικής και τον Γ. Πατούλη περνάμε στη νέα εποχή, αυτή της ανακύκλωσης. Έχουμε βάλει στόχο να γίνουμε ένας ευρωπαϊκός δήμος, μία ευρωπαϊκή Περιφέρεια και θεωρώ ότι θα το πετύχουμε. Μέχρι το τέλος αυτής της θητείας, θα πιάσουμε τους ευρωπαϊκούς στόχους.

»Ως δήμαρχος, αλλά και ως μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΕΔΣΝΑ, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Νίκο Πέππα και Βασίλη Κόκκαλη για την παρουσία τους, καθώς και για την αποτελεσματικότητά τους στον τομέα της ανακύκλωσης. Συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet