Απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και 90 καφέ κάδοι από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ωρωπού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και 90 καφέ κάδοι από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ωρωπού

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε την Τετάρτη 13/5 απορριμματοφόρo υψηλής τεχνολογίας και 90 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στον δήμαρχο Ωρωπού, Γ. Γιασημάκη.

Ο κ. Γιασεμάκης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξή του στους Δήμους και την προσφορά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Όπως μάλιστα ανέφερε, η αξιοποίησή τους θα εστιαστεί σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού, όπως οι λαϊκές αγορές.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Γιασημάκη για το αυτοδιοικητικό του έργο και διαμήνυσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις στην Ανατολική Αττική με στόχο την τουριστική της ενίσχυση και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει ότι σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν έξω από το δημαρχείο Ωρωπού, εκτός από τον δήμαρχο, οι αντιδήμαρχοι Α. Γαζβινιάν και Ι. Δήμας. Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Β. Κόκκαλης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Α. Κατσιγιάννης.

Ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας του σύγχρονου απορριμματοφόρου και ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Μετά το πέρας της παράδοσης ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στους Δήμους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και διαχείρισης των βιοαποβλήτων. Με χαρά βρίσκομαι σήμερα δίπλα σε έναν άξιο αυτοδιοικητικό, τον δήμαρχο Γ. Γιασημάκη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει όψη η πόλη.

»Παραδώσαμε σήμερα Τετάρτη 13/5 ένα απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την ενίσχυση των Δήμων με σύγχρονα εργαλεία με στόχο να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

»Θα είμαστε δίπλα στους Δήμους προκειμένου όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

»Κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι έχουμε σχέδια για την ανάπτυξη του Ωρωπού και βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τη δημοτική αρχή για να τα δρομολογήσουμε.

Από την πλευρά του ο κ. Γιασεμάκης σημείωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πατούλη για τις προσπάθειες που καταβάλλει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε προκειμένου να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η ανακύκλωση σε όλη την Περιφέρεια Αττικής και ειδικά στον Δήμο μας, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Είναι στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή και συντονίζουμε τις ενέργειες μας, προς αυτή την κατεύθυνση.

»Παραλάβαμε με χαρά σήμερα ένα απορριμματοφόρο και 90 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε λαϊκές αγορές και έξω από εμπορικά καταστήματα. Ευελπιστώ και σε περαιτέρω ενέργειες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του Ωρωπού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet