Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από το Κέντρο Logistics Περιφέρειας Αττικής σε κέντρα προσφύγων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από το Κέντρο Logistics Περιφέρειας Αττικής σε κέντρα προσφύγων

Το «Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» (Κέντρο Εφοδιασμού) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Αμυγδαλέζας, προχώρησε στην αποστολή σημαντικής ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αποστολή προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου 751 κλινοσκεπασμάτων και 1.067 ειδών ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ένδυσης. Παραλλήλως, ολοκληρώθηκε η αποστολή στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας 2.120 ειδών προσωπικής υγιεινής και 557 ειδών καθαριότητας. 

Τη δράση συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δ. Νάνου, η οποία έχει τη θεσμική εποπτεία του Κέντρου.

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε ότι: «Ως νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, ήταν συνεχώς παρούσα. Συνέβαλε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας. Με πράξεις και όχι με λόγια στεκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet