Από τη Λ. Κηφισού ξεκίνησαν τις περιπολίες τα βαν οχήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Από τη Λ. Κηφισού ξεκίνησαν τις περιπολίες τα βαν οχήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής

Πρώτη μέρα σήμερα (29/3) λειτουργίας για τα κλειστά οχήματα οδικής ασφάλειας τύπου βαν της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία ξεκίνησαν τις περιπολίες στη λεωφόρο Κηφισού, έναν δρόμο ο οποίος πολύ συχνά αντιμετωπίζει κυκλοφοριακά προβλήματα από μικρά συμβάντα όπως μικροσυγκρούσεις ή ακινητοποιημένα οχήματα που δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μετέβη σήμερα στον Κηφισό και επόπτευσε την έναρξη λειτουργίας των οχημάτων, αλλά και την ασφαλή εκτέλεση της διαδικασίας. Τα οχήματα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, μετά από άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευση και θα κάνουν περιπολίες σε όλο το οδικό δίκτυο, με έμφαση στη μεγαλύτερη οδική αρτηρία της χώρας.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα της διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, Θ. Κατσιγιάννης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη και ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας, Κ. Λογοθέτης.

Η διοίκηση επισημαίνει πως τα ειδικά βαν είναι στελεχωμένα με καταρτισμένο προσωπικό και είναι εξοπλισμένα με πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, τεχνικά συστήματα φωτεινής και ηχητικής προειδοποίησης, ασύρματη επικοινωνία, GPS, καθώς και πλήρη σειρά εργαλείων και υλικών πυρόσβεσης και απορρόφησης λιπαντικών από το οδόστρωμα. Τα οχήματα θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας το οποίο θα εποπτεύει και θα συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, θα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια το έργο τους, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν οποιαδήποτε βλάβη ή επικινδυνότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μένει ανοιχτή η λωρίδα έκτακτης ανάγκης, προσθέτει η περιφερειακή αρχή.

Στη σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται για πρώτη φορά σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των οχημάτων ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Επενδύουμε σε καινοτόμες δράσεις, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Τα τρία βαν εξυπηρέτησης των πολιτών στη Λεωφόρο Κηφισού θα μπορούν να παρέμβουν άμεσα όπου κριθεί αναγκαίο.

»Συγκεκριμένα, θα μπορούν να διευκολύνουν οχήματα τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί λόγω έλλειψης καυσίμου, μπαταρίας, φθοράς ελαστικού κ.λπ., ώστε να μην παρεμποδίζεται επί μακρόν η κυκλοφορία και να μην προκαλούνται συμφορήσεις ή και ατυχήματα.

»Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά για το συγκεκριμένο σημείο αρμοδιότητάς μας και θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία που παρουσιάζεται έντονος κυκλοφοριακός φόρτος. Θα συνεχίσουμε να θωρακίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και με όσα μέσα διαθέτουμε τη ζωή των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet