Αρχίζουν Δευτέρα 2 Αυγούστου οι εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας
Κοινωνία

Αρχίζουν Δευτέρα 2 Αυγούστου οι εργασίες συντήρησης οδοστρώματος στην Αμαλίας στο κέντρο της Αθήνας

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας, της οδού Αμαλίας, υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής.

Οι εργασίες βελτιώσης και συντήρησης του οδοστρώματος στην οδό Αμαλίας ξεκινούν από το βράδυ της Δευτέρας 2 Αυγούστου. Οι σχετικές παρεμβάσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό δικό δίκτυο», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα ασφαλτοστρωθούν περίπου 16.000m² σε όλο το μήκος της οδού -μια σημαντική παρέμβαση σε ένα από τα πιο νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, δεδομένου ότι δέχεται καθημερινά έναν πολύ μεγάλο φόρτο διερχομένων οχημάτων. αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών που φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται ήδη με την επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής από τον Απρίλιο, έχοντας ολοκληρώσει σημαντικές παρεμβάσεις σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπως η Παραλιακή λεωφόρος, η Λ. Κηφισιάς και η Λ. Λαυρίου.

Με αφορμή την έναρξη των σχετικών εργασιών, αλλά και την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης κεντρικών οδών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Καθημερινά οι κάτοικοι της Αττικής διαπιστώνουν πρόοδο στη βελτίωση του οδικού δικτύου μας. Με σταθερά βήματα, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο. Η ασφάλεια των πολιτών  και η βελτίωση του οδοστρώματος βρίσκεται στη βάση του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας. Με συγκεκριμένα έργα έχουμε συμβάλει έμπρακτα στην βελτίωση του. Ο συνολικός σχεδιασμός μας για ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο σε όλη την Αττική όχι μόνο υλοποιείται επιτυχώς, αλλά συμβάλλει και στην ουσιαστική αλλαγή της εικόνας του οδικού χάρτη της Αττικής μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet