Αρχίζουν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο Φυλής συνολικού προϋπολογισμού 482.000 ευρώ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αρχίζουν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο Φυλής συνολικού προϋπολογισμού 482.000 ευρώ

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την Παρασκευή 11/6 την Πράξη Ενεργειακής Αναβάθμισης του δημαρχείου Άνω Λιοσίων, που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Η απόφαση  για την υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού  482.645,38 ευρώ, υπεγράφη παρουσία του δημάρχου Φυλής, Χ. Παππού και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η αναβάθμιση του δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια, με επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και ένταξης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη λειτουργία του κτηρίου. Τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αναβάθμιση συστήματος τεχνητού φωτισμού, συστήματος κλιματισμού θέρμανσης κ.ά.

Ο περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της υπογραφής της απόφασης επισήμανε ότι στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η υποστήριξη του Δήμου Φυλής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα βοηθήσουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο κ. Πατούλης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Φυλή αποτελεί την περιοχή που σηκώνει  το μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, κάτι το οποίο θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να λάβει τέλος. «Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει τη συμβολή του Δήμου Φυλής στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου προβλήματος της Αττικής, που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Για μας είναι σημαντικό να υλοποιηθούν έργα και υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σχετική χρηματοδότηση, όπως και μια σειρά εμβληματικών έργων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα  αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Χ. Παππούς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος Φυλής θα ενταχθεί σε επιπλέον προγράμματα που αφορούν τόσο στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, όσο και στην ανέγερση σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι αυτό θα γίνει πράξη και ζήτησε από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας να είναι σε στενή συνεργασία με το κ. Παππού προκειμένου να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις και από τα νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet