Αττική Οδός: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αττική Οδός: Παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε σε πλήρες εύρος το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους της Αττικής αλλά περισσότερο απ’ όλους στην Αττική Οδό, μετά τα χιόνια της κακοκαιρίας Ελπίς. Εκατοντάδες οχήματα παραμένουν αποκλεισμένα στον οδικό άξονα και πολλά από αυτούς έχουν μέσα και επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί για δεκάδες ώρες περιμένοντας τους αρμόδιους και τα συνεργεία του στρατού να τους απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με τους πρωινούς υπολογισμούς, όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ, αυτήν τη στιγμή είναι αποκλεισμένα στην Αττική Οδό περίπου 1.200 οχήματα. Πολλά εξ αυτών τα έχουν αφήσει οι οδηγοί τους που επέλεξαν να περπατήσουν μέσα στο χιόνι και το κρύο, είτε προς τον προορισμό τους είτε προς κοντινά κτήρια όπως ξενοδοχεία ή πρατήρια καυσίμων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους σε πολλές περιπτώσεις τα συγκεκριμένα οχήματα δυσχεραίνουν τη διέλευση των μηχανημάτων.

Ο κ. Οικονόμου έκανε σύσταση στους οδηγούς που έχουν αφήσει τα οχήματά τους, να επικοινωνούν νωρίτερα με την αστυνομία («100») ή την Πολιτική Προστασία και να παίρνουν από εκεί οδηγίες για το αν μπορούν και πότε να τα απομακρύνουν. Παράλληλα επανέλαβε πως η σύσταση προς τους πολίτες είναι να παραμένει στα σπίτια και να αποφεύγει τις μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι «προσεγγίζουμε την Κάντζα από πίσω, και με την Πυροσβεστική από μπροστά. Το σχέδιο είναι μαζί με την Πυροσβεστική και είμαστε σε συνεργασία και έτσι θα πορευτούμε. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η προσπάθεια θα είναι διαρκής και εκτιμώ ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε ολοκληρώσει».

«Συνολικά εκτιμώ ότι εγκλωβίστηκαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα. Μετά θα γίνει προσπάθεια τα αυτοκίνητα αυτά να μπουν κάπως στην άκρη για να ανοίξει ο δρόμος», ανέφερε ο ίδιος κλείνοντας.

«Υπήρξε και σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Εισηγηθήκαμε από την αρχή ότι πρέπει να απαγορευτούν τα φορτηγά από την Κυριακή. Τα φορτηγά απαγορεύτηκαν εχτές στις 2 το μεσημέρι, όταν ήταν πολύ αργά. Άποψή μου ότι τα φορτηγά θα έπρεπε να είχαν απαγορευτεί από την Κυριακή το απόγευμα, όπως είχε γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Αν είχε γίνει αυτό, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», σημείωσε σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το τι πήγε λάθος.

«Είμαστε αποκλεισμένοι από τις 13:00 στον δρόμο. Το ξενοδοχείο στην Κάντζα άνοιξε στις 21:00. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι με μαγκούρες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από το χιόνι. Είμαστε 100 άτομα σε μια καφετέρια χωρίς μάσκες να περιμένουμε να μας δώσουν μια τυρόπιτα, επί πληρωμή φυσικά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ εγκλωβισμένος οδηγός.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet