Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Δίνουμε το «παρών» στις 5μ.μ. έξω από το ΥΠ.ΕΣ. – Ο νέος εκλογικός νόμος δεν θα περάσει
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Δίνουμε το «παρών» στις 5μ.μ. έξω από το ΥΠ.ΕΣ. – Ο νέος εκλογικός νόμος δεν θα περάσει

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει σημαντικές αλλαγές με το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα ανάδειξης συμβουλίων, περιφερειαρχών και δημάρχων», όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σημειώνει:

Αποτελεί το αναγκαίο θεσμικό συμπλήρωμα της «επιτελικής»/επιχειρηματικής λειτουργίας των Περιφερειών και Δήμων, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ) και των κατευθύνσεων της Ε.Ε. για την «Ευρώπη των Περιφερειών», μακριά από κάθε λογική λαϊκής συμμετοχής και κάλυψης κοινωνικών αναγκών.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται:

  1. Όριο εισόδου 3% και μείωση των μελών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, που οδηγεί σε αποκλεισμό δυνάμεων από τα συμβούλια και πρακτικά ανεβάζει το όριο εισόδου σε μια σειρά Δήμων ακόμα και στο διπλάσιο του 3%.
  2. Το 60% των εδρών λαμβάνει η παράταξη που αναδεικνύει τον περιφερειάρχη ή τον δήμαρχο.
  • Καλούμε σε συγκέντρωση-παράσταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 5μ.μ. (και πανελλαδικά).
  • Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ημέρα ψήφισης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet