Βούλιαξε στα χιόνια η Αττική
zougla.gr
Κοινωνία

Βούλιαξε στα χιόνια η Αττική

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από χθες (15/2) ολόκληρη η Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», με το χιόνι να καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την πρωτεύουσα. Η χιονόπτωση ήταν σφοδρή από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκε όλο το βράδυ με αποτέλεσμα να το στρώσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική, αλλά και την Εύβοια, εκχιονιστικά βρίσκονταν επί ποδός, καθώς προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα περισσότερα προβλήματα αναμένονταν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά και την Ανατολική Αττική, με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να εκδίδει νέα ανακοίνωση νωρίς το πρωί κάνοντας ισχυρή σύσταση στους κατοίκους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις.

Παράλληλα, τα εκχιονιστικά οχήματα των δήμων και τα φορτηγά με το αλάτι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τουλάχιστον τις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, με αποτέλεσμα στους μικρότερους δρόμους η κίνηση των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Ειδικά αυτή την ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας είναι αυξημένη, ενώ οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στη λεωφόρο Καρέα, στο ύψος του Μετς, κοντά στο Πρώτο Νεκροταφείο.

Την ίδια ώρα αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων λόγω της κακοκαιρίας για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η σφοδρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στην εθνική οδό και με απόφαση της αστυνομίας και τα δύο ρεύματα από τα διόδια της Ελευσίνας ως τα Μέγαρα παραμένουν κλειστά για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων. Παράλληλα για τα υπόλοιπα οχήματα επιτρέπεται η διέλευση μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου η κίνηση έχει διακοπεί από το 28ο χιλιόμετρο έως το 34ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης διακοπή της κίνησης υπάρχει στη Λεωφόρο Μεγάρων-Αλεποχωρίου, από το 5ο χλμ. μέχρι το Αλεποχώρι, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα το πυκνό χιόνι που έπεφτε σε όλη την Αττική έγινε αιτία να κλείσουν δρόμοι και από την πλευρά του Υμηττού. Νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφ. Αλίμου-Κατεχάκη και την Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. 

Ειδικότερα η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη από το ύψος της οδού Πίνδου έως την πλατεία της Ηλιούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του γηπέδου του Εθνικού Αστέρα.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λ. Μεσογείων από το ύψος της οδού Αγ. Τριάδος στην Αγία Παρασκευή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γέρακα.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία όλων των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

  • Επί της Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος «Το Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 21:35).
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης-Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια (από ώρα 08:45).
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Πυροφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. οδός Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως τη χ/θ 58,520-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στο λεκανοπέδιο και θα είναι κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες της Ατικής – Χωρίς ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ

Εντολή να επιστρέψουν με τα οχήματά τους στα αμαξοστάσια έλαβαν πριν από λίγο οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΑΣΑ σύμφωνα με τον Οργανωτικό Γραμματέα του Οργανισμού. Αν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους στην Αθήνα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, η πυκνή χιονόπτωση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους ενδεχομένως να προκαλέσουν ζητήματα και στην κυκλοφορία ορισμένων ή ακόμα και όλων των γραμμών.

Παράλληλα, προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε., δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ).

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Τέλος δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» έως το Σύνταγμα.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούν δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ, εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Δείτε εικόνες:

Πηγή: zougla.gr/Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet